Koliko ćemo plaćati porez na imovinu u 2024: Po zonama manje nego ove godine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradsko veće je odlučilo da za 2024. godinu smanji prosečne cene kvadrata na osnovu kojih se utvrđuje porez za nekretnine.

Ova odluka je doneta na sednici i objavljena je u Službenom listu.

U Sremskoj Mitrovivi su utvrđene četiri zone za utvrđivanje poreza na imovinu, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima grada, odnosno sa radnim zonama i drugim sadržajima u naselju, i to: prva zona (grad), druga zona (grad), treća zona (grad) i četvrta zona seoska
područja na teritoriji grada Sremska Mitrovica i područja izvan naseljenog mesta, s tim što je prva zona utvrđena kao najopremljenija zona.
Prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2024. godinu na teritoriji grada Sremska Mitrovica iznose:

Zakonom o porezima na imovinu, određeno je da se prosečna cena kvadratnog metra odgovarajuće nepokretnosti utvrđuje tako što se izračunava matematički prosek cene kvadrata iz minimum tri prometa u zoni za koju se utvrđuje u periodu od prvih devet meseci godine koja prethodi godini za koju se obavlja utvrđivanje.

Preporočujemo – Pogledajte cene iz 2023. godine

Možda Vam se svidi i