„Karavan za klimu 4.0“ stigao u OŠ „Slobodan Bajić Paja“: Mladi kao vođe promena u ekologiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ postala je epicentar ekoloških promena od trenutka kada je proglašena eko-školom pre nekoliko meseci. U nastavku svoje posvećenosti ekologiji, škola sada domaćin interaktivne izložbe „Karavan za klimu 4.0“, koja traje od ponedeljka, 4. decembra do petka, 8. decembra.

Ova jedinstvena izložba se realizuje kao deo projekta Francuskog instituta u Srbiji uz podršku ambasade Francuske. Fokusirana na vodu i klimatske promene, izložba je posebno kreirana kako bi inspirisala mlade da se aktivno angažuju u zaštiti vode, ključnog resursa za budućnost.

„Karavan za klimu 4.0“ pruža mladima priliku da istraže, uče i deluju u borbi za očuvanje prirode kroz interaktivne prezentacije, radionice i izložbene sadržaje. Cilj je podstaći učenike da postanu vođe promene u zaštiti životne sredine, te da steknu dublje razumevanje o značaju vode i klimatskim izazovima.

Ova inicijativa se odvija u trenutku kada je ekološka svest i angažovanje mladih ključno za globalnu borbu protiv klimatskih promena. Kroz ovakve projekte, škola nastoji da podstakne aktivno učešće mladih u očuvanju prirode, ističući značaj ekološke odgovornosti za buduće generacije.

„Karavan za klimu 4.0“ predstavlja jedan od koraka koje škola preduzima kako bi edukovala mlade o značaju očuvanja prirode i podstakla ih da preuzmu aktivnu ulogu u kreiranju održive budućnosti.

Možda Vam se svidi i