Jutros u Sremskoj Mitrovici izmerena 23 stepena

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas će Srbija biti pod uticajem toplog vremena, ali sa postepenim naoblačenjem koje će dovesti do pojave kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, pre svega na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje, kako su najavili iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ono što je neobično za ovo doba godine su relativno visoke temperature koje su se očuvale tokom rane jutarnje sate. Već u 6:00 sati jutros, termometar je pokazivao preko 23 stepena u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Valjevu i Novom Sadu. Sombor, Požega i su imali stepen manje, dok je najniža temperatura bila u Negotinu i Zaječaru sa devet, odnosno sedam stepeni.

Danas se očekuje oblačno, toplo i vetrovito vreme, a temperatura će se kretati između 25 i 30 stepeni Celzijusa.

Toplo vreme će se održati do srede, dok se u drugoj polovini nedelje očekuje česta prolazna naoblačenja sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz postepeni pad temperature.

Nedelja donosi kišu i više temperature

U nedelju, prema najavi iz RHMZ-a, postoji mogućnost kratkotrajnih padavina, ali se toplo vreme nastavlja sa temperaturama koje će se kretati od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

Iz RHMZ-a su dodali da će tokom početka naredne sedmice jutra biti malo svežija, ali se od utorka posle podne ponovo očekuje nagli porast temperature uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra.

U drugoj polovini nedelje, kako navodi vremenska prognoza RHMZ-a, očekuju se česta prolazna naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Možda Vam se svidi i