Ina Hopić i Leo Hopić na manifestaciji „Međunarodni dan romske muzike“ u Somboru

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Somboru, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ održano je treća manifestacija „Međunarodni dan romske muzike“. Svoje muzičke talente pokazala su romska deca iz raznih opština, među kojima su Odžaci, Bačka Palanka, Novi Sad, Novi Kneževac, Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Vršac, Novi Bečej, Kikinda, kao i grad Sombor. U znak zahvalnosti, muzički instrumenti su poklonjeni deci iz Novog Sada, Kikinde i Odžaka. I ostala deca su dobila promišljene poklone od organizatora manifestacije.

Iz Sremske Mitrovice predstavili su se Ina Hopić i Leo Hopić iz Laćarka.

Deca budućnosti. Ina i Leo Hopić, sestra i brat, spojili klasičnu i tradicionalnu muziku, sport, druženje, porodicu… – Ozon Media

Osnovni cilj ove manifestacije je da podstakne i motiviše svu decu učesnike da nastave sa muzičkim obrazovanjem. Do sada je ukupno devetoro romske dece dobilo muzičke instrumente na poklon, a krajnji cilj je da se svim mališanima učesnicama pruži ova nagradna prilika.

U uvodnom obraćanju, manifestaciju su pozdravili Milena Despotović, direktorka Muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru, koja je bila domaćin manifestacije, Stevan Jovanović, predsednik Romskog kulturnog centra Pančevo, koji je i organizator manifestacije, Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, kao glavni pokrovitelj manifestacije, uz delimično finansiranje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, i Jelena Jovanović, član vojvođanske Pokrajinske vlade.

Organizatori vredno rade na tome da ova manifestacija postane tradicionalna proslava i svi pokazatelji govore u tom pravcu. Nada je da ćemo nastaviti da promovišemo i podržavamo romsku muziku i kulturu, negujući osećaj ponosa i uspeha među talentovanim mladim muzičarima iz raznih regiona.

Možda Vam se svidi i