Humanitarci iz Sremske Mitrovice stigli na Kosovo

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA: Trinaest građana Sremske Mitrovice stigli su danas na Kosovo i Metohiju. Mesna zajednica „Blok B“ i grad Sremska Mitrovica obezbedili su donaciju od 900 paketa ugrožene porodice na Kosovu.

I članice Udruženja žena “Martinci” pripremile su oko 30 kg kolača koji su darovani deci sa Kosovskog Pomoravlja. Kolači iz Martinaca upućeni su manastiru Draganac kod Gnjilana.

Pripremljeni paketi koji su danas stigli na Kosovo i Metohiju su težine u proseku 5 kilograma i čine ga slatkiši, slaniši, školski pribor, igračke i nova garderoba.

Već godinama unazad grad Sremska Mitrovica pomaže porodice na Kosovu, i ove godine smo na teritoriji grada Sremska Mitrovica ali i u ostalim gradovima Srema, pprikupljali humanitarnu pomoć u vidu slatkih paketa, odevnih predmeta i igračaka za našu decu sa Kosova. rekao je Dragan Božić.

Ove godine se akciji pridružilo mnogo građana, organizacija, preduzetnika… Pakete smo pripremili i uz pomoć grada Inđija, Saveza Krajiških Udruženja, predškolskih ustanova iz Sremske Mitrovice, škole „Branko Radičević“ iz Nikinaca, Tanje Mošić, Dušana Desnice, zubarske ordinacije Marketanović, Mise Božića, zavičajnog udruženja „Moja Mitrovica“, Udruženja Kraljevina Srbija, đakona Aleksandra Ciganovića, Mesne zajednice Kuzmi, Mesna zajednice Laćarak, Fonda za izbegla i raseljena lica – Novi Sad, sveštenika Branislava Divljaka, Lukač Bogdana, Marić Željka iz Zadra i mnogih drugih humanih građana.

Božić je najavio i da će se u nedelju, 5. februar zvanično početi sa bratimljenjem sela Kuzmin iz Srema sa selom Kuzmin opština Kosovo Polje.

Možda Vam se svidi i