Građani Sremske Mitrovice odabrali dečiji park za novi projekat Participativnog budžetiranja

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – U nastojanju da uključi građane u proces donošenja odluka o gradskom budžetu, Grad Sremska Mitrovica sproveo je postupak participativnog budžetiranja i ove godine. Ovaj proces je omogućio građanima da predlažu projekte za finansiranje, glasaju za njih, i tako aktivno učestvuju u oblikovanju budžeta grada.

Građani su imali priliku da podnose svoje predloge za projekte putem mejla, onlajn aplikacije na zvaničnoj web stranici Grada Sremska Mitrovica, ili putem glasačkih listića u uslužnom centru Gradske kuće. Nakon sakupljenih glasova, evidentno je da su građani najviše podrške pružili projektu Dečijeg parka kod Pozorišno-sportskog centra „Pinki“.

Predloženi projekat Dečijeg parka biće razmatran na Skupštini grada u decembru, gde će se odlučivati o budžetu za 2024. godinu, a potom i o njegovoj realizaciji.

Učešće građana u donošenju odluka o budžetu na lokalnom nivou predstavlja ključni aspekt transparentnosti i demokratskog upravljanja gradskom zajednicom. Ovaj pristup osigurava da građani budu deo procesa odlučivanja, čime se unapređuje lokalna zajednica i njeno održivo razvoj.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

dzambalaja 12.10.2023. - 9:26 am

Gradjani Mitrovice su budele!!!

Komentari su zatvoreni.