Dobro jutro, Mitrovčani. Šta nas osim hladnoće čeka ovog vikenda?

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Stigao je vikend… kakav će vam biti, to zavisi od vas. Kažu meteorolozi da nas očekuje ujutru umeren mraz, pre podne pretežno sunčano, a od sredine dana umereno oblačno. Vetar slab, zapadni..

Trenutna temperatura iznosi minus sedam, a najviša će biti šest stepeni. U nedelju oblačno, uz moguću ledenu kišu. 

Od ponedeljka do petka će biti stabilno i suvo vreme sa sunčanim intervalima uz slabljenje jutarnjeg mraza i porast dnevnih temperatura. 

Ni biometeorološka prognoza nije sjajna. Vremenske prilike uticaće nepovoljno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularni bolesnicima, a u večernjim satima i astmatičarima. Mogući su i reumatski bolovi.

Za danas nije zakazano mnogo događaja u Sremskoj Mitrovici, ali ako ste raspoloženi, imate vremena ili želite da vaše dete zavoli pozorišne predstave, danas možete kupiti kartu za muzićku basnu „Lav i Miš“ koja je zakazana za 12 sati.

LAV I MIŠ | muzička basna
Subota 11. februar 2023. u 12:00
Ulaz: 350 dinara
Velika scena Pozorišta „Dobrica Milutinović“
Pozorišni komad za decu „Lav i miš“ govori o dobročinstvu, ljubavi i prijateljstvu. Mališani od glumaca otrkivaju koliko dobročinstvo znači svima bez obzira na to da li su veliki ili mali, slabi ili jaki. Glumci deci poručuju da je dobrota usnov za svako prijateljstvo. Kako se radi o muzičkoj basni ova predstava predstavlja jednu alegoriju koja oslikava ljudske naravi, prožetu poznatim numerama klasične muzike.
Baletsko i glumačko umeće Tanje Damjanovski, u ulozi miša, i kreativnost Predraga Kolarevića, akademskog glumca u ulozi lava,a u alternaciji sa Raletom Babićem, uspevaju da drže pažnju, izmame osmehe i aplauze najmlađe publike. Predstava je u dve godine izvedena više od dve stotine puta. U ulozi lovca se pojavljuje Slađana Mikić.
Da li će lav dozvoliti mišu da jede njegovu hranu, kakav će sporazum između njih nastati, ko će koga ubediti, kako će miš spasiti lava od lovaca, da li će na kraju ove dve životinje postati prijatelji ostaje da se vidi na kraju ove komedije za decu.
Predstava je poučna, komunikativna i interaktivna, glumci imaju divne kostime, maske i lutke koje je napravio profesionalni lutkar Zoran Stojanović Ćule

Za ljubitelje fudbala, utakmica naš Radnički danas igra prijateljsku utakmicu protiv Raničkog iz Beograda. U pitanju je još jedna prijateljska utakmica u okviru zimskih priprema za predstojeći nastavak sezone. Prvoligaši će izaći na teren u 14:00 časova.

Hladno je za neko ozbiljnije putovanje, osim ako krećete na skijanje. Ali, možete se odlučiti i pripremiti danas za kratko putovanje do Sremskih Karlovaca. Za sutra, u nedelju, u ovom gradu se priprema zanimljiva pijaca. Treći Karlovački buvljak biće održan u u nedelju, 12. februara u centru Sremskih Karlovaca., u bašti gostione „Kod četiri lava“. Posetioci Karlovačkog buvljaka će moći da nađu stare, odnosno antikvarne stvari, figurice i odeću, a hrana i piće se neće prodavati.

Ukoliko ste propustili…

Patronažno vozilo za Dom zdravlja – Ozon Media

Pripremite se na vreme: Ovde neće biti struje u utorak, 14. februara – Ozon Media

Pet dana bez škole od iduće srede – Ozon Media

Pretio pištoljem kupcu u prodavnici i policajcima – Ozon Media

Na farmi Kusago u Salašu Noćajskom planirana solarna elektrana – Ozon Media

Nova uredba: Po litru prodatog goriva zarada za benzinske pumpe 13 dinara, a ne devet kao do sada – Ozon Media

FOTO: Vatrogasci iz Srbije iz ruševina u Turskoj spasili ženu koja je 100 sati bila zatrpana – Ozon Media

Ako ste i danas u potrazi za poslom, kliknite OVDE.

Vozite pažljivo i ne dajte nikom da vam pokvari ovaj dan.

Možda Vam se svidi i