Do sada predato preko 100.000 komada oružja, akcija se nastavlja do 30. juna

Od strane Ozon
0 komentar


Bojana Otović Pjanović, policijski službenik, saopštila je da je do sada predato ukupno 100.538 komada oružja, ističući da će akcija dobrovoljne predaje oružja biti nastavljena do 30. juna, uključujući i poslednji dan.
Pjanović je precizirala da je do sinoć predato 100.538 komada oružja, uključujući 25.720 eksplozivnih naprava, od kojih su neke imale značajnu razornu moć. Iznenađujuće, pojedinci su čak držali napunjene ručne raketne bacače, poznate kao „Zolja“, u svojim domovima. Pored toga, predato je skoro četiri miliona komada municije.


Pjanović je naglasio da je u ovoj kampanji dobrovoljno predato više oružja nego u bilo kojoj dosadašnjoj inicijativi. Dobrovoljni karakter kampanje znači da se vlasnici ne suočavaju sa pravnim posledicama zbog posedovanja ilegalnog oružja, niti se raspituju o poreklu oružja.


Tokom prvih dana kampanje, predata je i značajna količina oružja u legalnom vlasništvu. Na ovaj odgovor verovatno su uticali nedavni tragični događaji u Mladenovcu i Beogradu, što je navelo pojedince da preispitaju neophodnost posedovanja vatrenog oružja.

Možda Vam se svidi i