Do kraja godine se završava deonica puta od Sremske Rače do Kuzmina

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA.Srbija će do kraja godine završiti deonicu puta od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 19 kilometara, najavio je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Raca Kuzmin

„Kod Rače će do 2025. godine biti izgrađen i u funkciji integrisani granični prelaz između Bosne i Hercegovine i Srbije, a očekujemo da Bosna i Hercegovina završi i svoj deo puta“, objasnio je Vesić. On je dodao da je u planu i izgradnja autoputa Požega – Kotroman, na kome je već završeno preko 85 odsto projekta.

Vesić je ove izjave dao tokom sastanka sa Edinom Fortom, ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

„Za nekoliko godina imaćemo vezu između dve zemlje sa dva autoputa i dva brza saobraćajna pravca“, naglasio je ministar.

Projekti izgradnje puteva u Srbiji koji su u toku imaju za cilj da unaprede saobraćajnu infrastrukturu i olakšaju lakše veze između susednih zemalja. Završetak deonice puta od Sremske Rače do Kuzmina povećaće efikasnost putovanja i doprineće ukupnom razvoju regiona.

Možda Vam se svidi i