Đaci će manje plaćati prevoz do škole

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Grad Sremska Mitrovica će u 2023. godini uspešnim učenicima koji se školuju u drugim lokalnim samouprava udaljenim do 50 kilometara, refundirati deo troškova prevoza u iznosu 40 odsto od cene mesečne karte.

U narednom periodu, na osnovu Programa, odnosno Konkursa koji će biti objavljeni, gde će biti propisani krit erijumi i uslovi, Grad će dodeli i sredstva uspešnim
pojedincima iz oblasti obrazovanja. Grad će dodeliti učenicima, odnosno nihovim zakonskim zastupnicima, refundirati deo troškova prevoza, u istom iznosu koi se refundira učenicima srednjih škola u prigradskom prevozu (40% od cene mesečne karte na relaciji Sremska Mitrovica-mesto
školovanja), rekao je načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Zoran Đurić

Na osnovu konkursa koji će biti raspisan u toku sledeće nedelje, sa propisanim kriterijumima i uslovima, Grad će dodeliti sredstva uspešnim pojedincima iz oblasti obrazovanja, ali i učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na teritoriji Sremske Mitrovice, a pohađaju obrazovne profile u drugim lokalnim samoupravama na udaljenosti do 50 kilometara. 

Učenicima će lokalna samouprava grada Sremska Mitrovica refundirati deo troškova u istom iznosu kao i đacima srednjih škola u prigradskom prevozu, 40 odsto od cene mesečne karte.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik