Deonica puta Laćarak – Čalma uveliko se radi. Najavljeni radovi na deonicama Noćaj – Radenković i Manđelos

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Započeti su intenzivni radovi na rekonstrukciji deonice puta Laćarak – Čalma, označavajući značajan korak ka unapređenju infrastrukture. Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, rekao je da su radovi započeli pre dva dana.

-Na terenu se već sada primenjuje dvostrani pristup rekonstrukciji. S jedne strane, timovi su fokusirani na tarupiranje određenih sekcija, dok s druge strane izvode proširenje samog puta. Važno je napomenuti da su i asfaltiranje i proširenje aktivnosti koje zahtevaju precizno skidanje asfalta i njegovo ponovno postavljanje uzduž puta. Progres je već uočljiv, a projektni rok za okončanje radova je zakazan za 15. oktobar. Osim što će se raditi ova saobraćajnica dužine 7,7 kilometara, na radost meštana Čalme radiće se i prilazi svim domaćinstvima.

Pavlović ističe da, s obzirom na prethodno iskustvo sa sličnim projektima, postoji mogućnost da se radovi završe i pre planiranog roka.

Vladimir pavlović je zamolio meštane Čalme za strpljenje, svestan da su gužve već evidentne zbog radova. Osvrćući se na gužve, ističe da je to indikacija da je ova deonica puta koja se intenzivno koristi.

-Način izvođenja radova je pažljivo planiran kako bi se umanjio uticaj na saobraćaj. Trenutno je na snazi naizmenično propuštanje vozila, no tokom planiranog kompletnog asfaltiranja, saobraćaj će privremeno biti obustavljen. U cilju obezbeđivanja alternativnih pravaca, planira se osiguranje prolaza.

Nakon završetka radova na ovoj deonici, sledeće na listi su putni pravci Noćaj Radenković, a potom Sremska Mitrovica i Manđelos. Već je u pripremi projektna dokumentacija za putni pravac Manđelos.

Branislav Vukmir, predsednik mesne zajednice Čalma, dodao je da je rekonstrukcija ovog pravca od ključne važnosti za unapređenje infrastrukture, ne samo za Čalmu već i susedna naselja poput Bingule, Divoša i Stare Bingule, koji koriste ovaj putni pravac za odlazak na posao ali i za građane Sremske Mitrovice, pružajući bolji put ka izletištima na Fruškoj gori.

Možda Vam se svidi i