Dane Basta obišao rekonstruisanu fiskulturnu salu OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas rekonstruisanu fiskulturnu salu OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici.

Dana Basta, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je danas Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ gde je sprovedena sanacija fiskulturne sale zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sekretara Basta su dočekali gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, pružajući podršku inicijativama koje unapređuju školsku infrastrukturu.

Ovim projektom, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici dobila je podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine.

Sanacija fiskulturne sale predstavlja važan korak ka obezbeđivanju sigurnih i adekvatnih prostora za fizičke aktivnosti učenika.

Pokrajinski sekretar Basta izrazio je zadovoljstvo zbog ulaganja u školske objekte, ističući da je ulaganje u obrazovanje investicija u budućnost zajednice. Očekuje se da će ova podrška imati dugoročne benefite za učenike i celokupnu školsku zajednicu.

Basta je rekao da je i ovaj završeni projekat u Sremskoj Mitrovici, koji je u potpunosti finansirala Pokrajina, još jedna potvrda da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat kontinuirano ulažu u razvoj sporta i sportske infrastrukture.

Pokrajina je prepoznala važnost podrške sportskim objektima, uloživši preko 38 miliona dinara u protekle tri godine. Sa više od 5 miliona izdvojenih putem konkursa, obnovljen je sportski pod dugi niz godina zanemaren, pružajući bolje uslove za sve ljubitelje sporta. Naša saradnja sa Sremskom Mitrovicom je izuzetno uspešna, a ova ulaganja u sportsku infrastrukturu su tek početak. Planiramo nove konkurse za sledeću godinu i očekujemo kvalitetne projekte. Ovde smo imali konstruktivan sastanak sa gradonačelnicom, dogovorili smo se o narednim koracima i očekujemo još veće korake ka unapređenju sportskih objekata. Sremska Mitrovica je za nas izuzetno važan partner i nastavićemo da podržavamo sport i omladinu u ovom regionu, izjavio je Dane Basta, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Ova sala sada blista novim sjajem i sigurnošću. Rekonstruisan pod, predat je učenicima na korišćenje, pružajući bezbedno okruženje za njihov razvoj kroz fizičko vaspitanje. Znamo koliko je fizičko vaspitanje bitno za formiranje budućih sportista među učenicima. Naša saradnja s Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu bila je izuzetna. U protekle tri godine, preko 38 miliona dinara uloženo je u Sremsku Mitrovicu, renovirajući ne samo ovu salu, već i u Noćaju. Zahvalni smo na prepoznavanju partnerstva sa Sremskom Mitrovicom. Ovo je od izuzetnog značaja za naše najmlađe. Kvalitetni uslovi ključni su za njihovu ljubav prema sportu i ostanak u njemu u budućnosti, izjavio je Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport.

Naši đaci su započeli ovu školsku godinu u renoviranoj, osveženoj i modernizovanoj sali za fizičko. Veliku zahvalnost dugujemo Pokrajinskoj vladi i Sekretarijatu za sport na odobrenim sredstvima od 5.5 miliona dinara. Takođe, iskreno se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi grada Sremska Mitrovica na podršci i pomoći tokom izrade projekata. Ovo nije jedini projekat podržan od strane Pokrajinske vlade. Sekretarijat za obrazovanje nam je odobrio sredstva od 10 miliona i 400 hiljada dinara za izolaciju, fasadu i zamenu oluka na celokupnom objektu škole. Nakon rekonstrukcije sale i poda, naši đaci su postigli izuzetne rezultate – sada smo prvaci grada i u muškoj i ženskoj konkurenciji u odbojci. Ova sala ranije nije bila adekvatna za časove fizičkog, ali sada se u njoj ostvaruju fantastični rezultati, izjavila je direktorica škole, Marija Han.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar