Danas je kraj školske godine

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Danas, 6. juna, označava kraj školske godine za osnovce i srednjoškolce. Očekuje se da su ocene učenika zaključene, dok će produženi boravak u školama biti otvoren do 20. juna. Takođe, vrtići koji se nalaze u objektima škola će takođe biti otvoreni.

Unatoč nedavnim dešavanjima, planirane ekskurzije neće biti otkazane. Vlada je nedavno donela odluku o završetku školske godine, a razlog za hitnu odluku je povezan sa nedavnim slučajevima masovnih pucnjava koje su se dogodile početkom maja.

Međutim, roditelji, učitelji i nastavnici izražavaju svoju zbunjenost i nedostatak preciznih informacija o tome kako će se završiti nastava i kada će ocene biti zaključene. Situacija je i dalje nejasna i mnogi traže dodatna objašnjenja od nadležnih.

Iz Foruma srednjih stručnih škola su se požalili da pojedini nastavnici ne mogu da zaključe ocenu i predlože odeljenskom veću pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključenom ocenom koje je njihovo dete dobilo.

– Nastavnici su i inače zatrpani gomilom administracije i papirologije, pa je uvođenje ovog pravila, za koje se ne zna ni ko ga je uveo, potpuno iznenađenje za nastavnike, jer svaki roditelj ima pristup elektronskom dnevniku, pa i ocenama koje njihovo dete dobija tokom školske godine. Suprotstavljamo se ovakvom vidu nasilja nad nastavnicima i apelujemo da ministarstvo i direktori omoguće samostalno i autonomno odlučivanje nastavnicima jer su oni najbolje upoznati s time koji učenik kakvu ocenu zaslužuje – navedeno je u saopštenju FSSŠ.

Možda Vam se svidi i