Danas finalni dan EP-a u Portugaliji. Bojan Zdelar i Dimitrije Stojšić u finalu!

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Evropsko prvenstvo u kajak sprintu za juniore i mlađe seniore privlači pažnju ljubitelja ovog sporta širom Evrope, a naši predstavnici se ističu izuzetnim rezultatima. Drugog dana takmičenja u Montemoro Velju, naši reprezentativci su nastavili sa odličnim performansama, izborivši ukupno devet A finala, od čega pet od šest mogućih šansi.

Posebno zapaženo je to što su svi naši sportisti koji se takmiče u Portugaliji obezbedili mesto u A finalu i time priliku da se bore za medalje, što je retka i impresivna situacija. Drugi dan prvenstva je bio posvećen polufinalnim trkama na 500 i 1000 metara, a danas se očekuje neizvesna borba za odličja.

Jedan od naših talenata, Bojan Zdelar, postigao je odličan rezultat u drugoj polufinalnoj grupi discipline k1 500 metara u kategoriji mlađih seniora, osvojivši treće mesto sa vremenom od 1 minut i 41 sekunde i 875 stotinki. Njegova borba za medalju u A finalu zakazana je za nedelju u 10:14 časova.

Mlađeseniorski četverac, u sastavu Vojin Rudović, Nikola Kovačević, Miloš Stojkov i Dimitrije Stojšić, takođe je ostvario impresivan uspeh, zauzevši treće mesto u prvoj polufinalnoj grupi na deonici k4 500 metara sa vremenom od 1 minuta, 26 sekundi i 25 stotinki. Njihovo finale zakazano je za nedelju u 15:11 časova.

Nastup naših predstavnika na Evropskom šampionatu obećava sjajne borbe i uzbudljivu trku za medalje. Držimo im palčeve i nadamo se da će doneti još mnogo uspeha i radosti svojoj zemlji.

Možda Vam se svidi i