Amerikanac i Pi*kovac „Mama, mislim da se noćas ne vraćam kući“

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Naselje na periferiji Sremske Mitrovice, poznato kao Pi*kovac, privuklo je pažnju širom sveta svojim neobičnim imenom. Čak je i jednog Amerikanca ostavilo zbunjenim i nasmejanim nakon što je video reportažu o ovom naselju u Srbiji.

Kada je Amerikanac prvi put čuo naziv Pi*kovac, iznenadio se i ponovio ga, a onda se našalio:

  • Šta je to Pi*kovac? Mama, mislim da se noćas ne vraćam kući – rekao je šaljivo, a ovaj snimak postao je hit na društvenim mrežama.

Ovaj Amerikanac ima svoj blog, obilazi svet i prenosi svoja zapažanja o zemljama koje je obišao. Na osnovu njegove stranice, obišao je Makedoniju, BiH, Crnu Goru… a sudeći po ovom snimku, verovatno će uskoro na njegovoj stranici izaći i reportaža o Srbiji.

Travelsofmozzy (livelogue.com)

Ovo naselje ima više naziva, kao što su Severno od Planinske, naselje kod pruge ili Pi*kovac, i svi ovi nazivi su u širokoj upotrebi među stanovnicima Sremske Mitrovice, iako je zvanični naziv naselje Braća Maletić.

Poreklo imena ovog mesta u Vojvodini izaziva različite teorije. Od toga da je izgrađeno na velikoj udaljenosti od centra (ge živiš? U PM), pa do priče da su prvi stanovnici bili ginekolozi.

Iako se neki možda smeju ili ga smatraju pomalo nepristojnim, meštani se ne stide svog naselja.

„To je deo naše svakodnevice, i ne stidimo se toga. Kada nas pitaju odakle smo, ponosno kažemo da smo iz Pi*kovca,“ izjavio je jedan meštanin.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar