Ako ne možete da priuštite haljinu za maturu, ima ko poklanja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Grad Sremska Mitrovica je jedini grad u Srbiji koji pet godina za redom poklanja maturske haljine.

Kancelarija za mlade u Sremskoj Mitrovici organizuje humanitarnu akciju koja omogućava maturantkinjama da dobiju besplatnu haljinu, šminku, frizuru i manikir za svoje matursko veče. Ova akcija je namenjena devojkama iz osnovnih i srednjih škola koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Već petu godinu zaredom, Kancelarija za mlade organizuje posebnu humanitarnu akciju pod nazivom „Pokloni matursku haljinu – Ulepšaj nekome maturu“. Ova akcija je namenjena maturantkinjama iz osnovnih i srednjih škola koje se suočavaju s finansijskim poteškoćama i nemaju mogućnost da si priušte haljinu za svoje matursko veče. Pored haljina, Kancelarija za mlade će im obezbediti i profesionalnu šminku, frizuru i manikir kako bi se potpuno opremile za svoj važan dan.

Kako se prijaviti: Sve maturantkinje iz Sremske Mitrovice i mitrovačkih sela koje su u teškoj materijalnoj situaciji mogu se prijaviti za učešće u ovoj akciji. Važno je napomenuti da je identitet devojaka koje će primiti pomoć u potpunosti anoniman, tako da nikada neće biti otkriveno ko su one niti kako izgledaju. Ova akcija ima za cilj da maturantkinjama pruži priliku da se osećaju lepo i posebno na svom maturskom večeru.

Kontakt informacije: Za sve dodatne informacije i prijave, možete se obratiti Kancelariji za mlade putem društvenih mreža ili lično doći na adresu Svetog Dimitrija 10, radnim danima od 8 do 15 časova. Kancelarija će rado pružiti sve potrebne informacije i usmeriti vas u vezi sa akcijom.

Autori ove inicijative kažu da su svesni činjenice koliko su velika i mala matura važni i možda najlepši dogadaji u tim godinama. Ova inicijativa je potpuno neprofitna i pokrenuli su je mladi koji kroz ovakav humanitarni gest žele i da doprinesu smanjenju tekstilnoog otpada i očuvanju životne sredine.

Možda Vam se svidi i