15.000 prekršaja u zoni škole, više od 200 vozača bilo pijano

Od strane Ozon
0 komentar

Saobraćajna policija je tokom septembra sankcionisala ukupno 15.411 prekršaja u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, u okviru akcije „Škola“.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova, čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača. 

Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu“, navodi MUP.

Osim toga, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a trinaestoro lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

„Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju“, navode oni.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i