ŽIRI ODLUČIO O DOBITNICIMA NAGRADE ZA NOVINARSKU REPORTAŽU „VLADIMIR VLADA ĆOSIĆ“

Od strane Ozon
0 komentar

Muharemu Bazdulju prva nagrada

Redakcija M novine ove godine prvi put dodeljuje nagradu „Vladimir Vlada Ćosić“ za novinarsku reportažu u pisanim medijima. Konkurs je bio otvoren do 31. avgusta. Žiri u sastavu Dragorad Dragičević, Žarko Rakić, Dejana Ivanović, Dragana Pejović i Čedo Keco doneo je sledeću odluku o dobitnicima:

Prva nagrada – Muharem Bazdulj, za reportažu „Nalivpero kojim je ukinut Varšavski pakt: Spratovi mađarske istorije na peštanskom Muzejskom trgu “ koja je objavljena na portalu „Oko“ Radio – televizije Srbije 22. aprila 2022. godine.
Druga nagrada – Vladimir Lojanica, za reportažu „Zvonar dobroselačke crkve sanja da povede kolo“ koja je objavljena u dnevnom listu „Blic“ 13. februara 2022. godine.
Treća nagrada – Tanja Loš, za reportažu „Slatka lubenica je kao miraždžika“ koja je objavljena na portalu Večernjih novosti 2. avgusta 2022. godine.
Treća nagrada – Zoran Šaponjić – za reportažu „Pismo sa Golije, ili, kako će dobrota i dobri ljudi spasiti svet“ koja je objavljena u dnevnom listu „Kurir“ 29. maja 2022. godine.
Pohvale:
Minja Šuković – za reportažu „Spretni prsti keranjem zaustavljaju vrijeme“ koja je objavljena u Nezavisnim novinama 23. oktobra 2021. godine.
Dragana Dimić – za reportažu „Selo Modrin popularnost steklo kroz Miću Gujara“ koja je objavljena na portalu BN Televizije 20. avgusta 2022. godine.
Nagrade će biti uručene 1. oktobra 2022. godine u SRP „Bara Zasavica“, u 12 časova.

Možda Vam se svidi i