Zašto se na rezultate čeka satima?

Od strane Ozon
4 komentari

U Kovid ambulanti bilo tokomm jučerašnjeg dana bilo je 85. prvih pregleda, dok je kontrolnih pregleda bilo 36. Prethodnog dana, bilo je za 28 manje prvih pregleda, dok su sa današnjim izveštajem, u toku jučerašnjeg dana bilo 49 antigen pozitivnih, dok je dan pre bilo njih 36.

Povećan je broj pregleda, u pitanju su lakši siptomi, ipak ovo ne treba da zavara građane tako da pokušaju da se sami leče kod kuće, već treba da se jave lekarima, posebno kod pojave bilo kakvih dodatnih simptoma ili pogoršanja.

 Građani na preglede u Kovid ambulanti čekaju i po nekoliko sati, ali ekipe se trude da ih što više pregledaju.

Problem sa čekanjem na koji se žale građani, nije vezan za rad ambulante, već se vreme o nekoliko sati, koliko građani čekaju na rezultate, dešava zbog čekanja rezultata sa rengena i laboratorije, kažu u Domu zdravlja.

Svi koji dođu na pregled, osim redovnih pregleda, snimaju se i rengenom, zbog mogućih komplikacija i promena na plućima.

Kako u sremskomitrovačkoj ambulanti postoje brojevi za zakazivanje, ali i osoblje obavesti pacijenta kada da dođe po rezultate, niko ne mora da stoji napolju na zimi u redovima, za sve rezultate građani mogu doći u zakazanom terminu.

Možda Vam se svidi i

4 komentari

Marijana 11.01.2022. - 4:24 pm

A to sto u ambulanti Doma zdravlja pacijentu izvade krv u 17h a uzorak donesu u laboratoriju u 20:30, to se ne pominje? Ma hajte, molim vas…

Dana 12.01.2022. - 6:48 pm

Malo je savesnih I humanih zdravstvenih radnika u bolnici ( mislim na med.sestre I tehnicare). Ponasaju se prema pacijentima kao prema zivotinjama. Sram ih bilo.Niko ih nije naterao da rade taj posao.Neka menjaju posao ako im ne odgovara,imate mnogo fabrika u Mitrovici.

Sasa 11.01.2022. - 4:32 pm

Sve pohvala za osoblje

Tacno je 11.01.2022. - 11:38 pm

Zdravstvo nam je na visokom nivou kao i sve institucije u drzavi. Ispastaju samo neduzni građani.

Komentari su zatvoreni.