Dva načelnika podnela ostavku

Od strane Ozon
5 komentari

Danas se u prostorijama Srpske narodne strane obratio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Branislav Nedimović  danas je sazvao vanrednu konferenciju za štampu na kojoj je govorio o aktuelnim dešavanjima u Sremskoj Mitrovici, a koja su se našla kao tema portala u poslednjih nekoliko dana.

  • Želim da vas obavestim o aktuelnim stvarima, obraćavam vam se kao neko ko je bio prvi na listi Srpske napredne stranke. Govoriću vam o nekim aktuelnim stvarima na prostoru Sremske Mitrovice, želim da vam kažem šta smo uradili i šta ćemo uraditi u bliskoj budućnosti. Obraćam vam se kao neko ko je bio prvi na listi Srpske napredne stranke, na listi Aleksandar Vučić – Za našu decu na lokalu i smatram da je to jako važna stranka koja je preuzela najveću odgovornost na izborima.

Nedimović je rekao da je u toku jučerašnjeg dana, obavešten od strane gradonačelnice, da su dva načelnika iz redova Srpske napredne stranke podnela ostavku na svojim mestima. Jedan je Miroslav Jokić, načelnik opšte uprave a drugi je Ljubomir Vujičić, načelnik za inspekcijske poslove.

Kako navodi, načelnici su ostavke dali iz ličnih razloga – Ne bih zalazio u to, različite su stvari iz kojih su dali ostavke, dodaje Nedimović.

  • Svoje ostavke podneli su iz ličnih razloga i ne bih želeo puno da obrazlažem, različite su stvari koje su dovele do ovoga, krenuću prvo od toga da se diglo dosta pompe na različitim društvenim mrežama, sredstvima javnog informisanja, ali ima jedna stvar, svako od nas, makar bio i najvredniji, najviše se trudio, kao što je to bio gospodin Jokić, nema pravo kao nosilac javne funkcije da iskazuje privatno, da ne kažem u pojedinim trenucima pokaže početne znake bahatosti, to od nas nema niko pravo. U trenutku kada smo odabrali da se bavimo ovim poslom mi smo odabrali da naš život bude javan. Moram da kažem samo da je gospodin Jokić bio jedan od najvernijih kod nas, ali zbog svega što se desilo predhodnih dana, ide na klupu za rezervne igrače. Da li će on u nekoj bližoj budućnosti nešto raditi, otom potom, sada to nije tema, ali svako mora da nosi svoj krst u ovom poslu. Verujte, meni je lično najteže, iz prostog razloga što sam ovo morao da sprovedem, to je bio jedan od saradnika koji je meni bio najbliži, radio je puno za ovaj grad, za lokalnu administraciju ali mislim da je vreme da se malo odmori, ne zato što je to bilo ko tražio na nekim portalima, televizijama, bilo čemu, nego zato što je to pitanje odgovornosti. Svako od nas u svakom trenutku odgovara za svoje postupke, bili najbolji ili najgori.

Poslove koje je do sada obavljao načelnik Jokić obavljaće njegov zamenik Uroš Veselinović.

Ljubomir Vujičić, načelnik za inspekcijske poslove, ostavku je podneo iz zdravstvenih razloga.

  • Što se tiče gospodina Vujičića, njegov zahtev je više iz zdravstvenih razloga, ne bih zalazio u privatne stvari, čovek je podneo zahtev za prestanak svoje funkcije i jutros sam razgovarao sa gradonačelnicom, već u petak će na osnovu volje i odgovornosti koju joj je dao narod sprovesti odluku kroz gradsko veće a što se tiče novih lica, otom potom, za sada postoje zamenici, pomoćnici koji će obavljati te funkcije, mislim da je ovo normalan sled događaja, niko ne može biti jači od grada, sistema, zakona, polazim od sebe. Iskreno vam kažem, kritika me inspiriše da postižem rezultate, bilo je težih situacija i obećavam da ćemo trećeg aprila pobediti ubedljivije nego što smo to uradili do sad.

Funkciju načelnika GU za saobraćaj, komunalne i inspekcije poslove obavljaće Vitomir Obrenčević.

Nedimović je je govorio i o projektima koji će se realizovati, a u čijoj izradi je učestvovao između ostalih i Jokić. Kako najznačajnije je naveo izgradnju nove bolnice, kao i sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici.

  • Ono što je mnogo važnije jesu stvari koje se tiču budućnosti Mitrovice, lako je zaboraviti šta je to između ostalog i načelnik Jokić radio, počevši od Popovićeve škole, podvožnjak, neke druge objekte u gradu a toga će se sećati samo oni koji budu pisali, ali budući projekat je utkan i iste te ljude.

Uz poruku da Mitrovica nastavlja da se ubrzano razvija, i da niko ne može biti jači od Grada i stranke, Nedimović je zaključio obraćanje. Do izbora novih načelnika uprave će voditi njihovi zamenici.

Povodom sve češćih insinuacija na društvenim mrežama, oglasio se i načelnik za sport i kulturu, Vasilj Ševo.

  • Želim da obavestim javnost da sve što se prethodnih dana spominjalo je apsolutna neistina, jedini moj posao je da radim u funkciji razvoja lokalne zajednice i svih onih koji su me podržali da radim ovaj posao. Uvek ću biti na raspolaganju svima u funkciji istine i rada. Ko god misli da na ovaj način profitira na jeftinim političkim poenima izabrao je pogrešan način.“

Možda Vam se svidi i

5 komentari

Siki 11.01.2022. - 1:55 pm

Sramota za grad sto ima takav nesvet na vlasti

Max 11.01.2022. - 7:24 pm

Dobro su skontali posle toliko vremena

Hahaha 11.01.2022. - 2:19 pm

Bio mi je najbliži, zvao sam ga uticnica koliko mi se uvlacio u b.

Max 11.01.2022. - 6:44 pm

„Jokicu ne bih bio u tvojoj koži“tako pricaju po gradu

Max 11.01.2022. - 7:26 pm

Sramota ko je okaljao obraz gospodinu Nedimovicu

Komentari su zatvoreni.