Za decu iz Sremske Rače na poklon kompleti knjiga

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom Dečije nedelje, koja se tradicionalno održava početkom oktobra, a ove godine pod sloganom „Šta deci treba da rastu do neba“, opština Sremska Mitrovica pripremila je poklone za učenike OŠ“Branko Radičević“ u Sremskoj Rači.

„Dečija nedelja“ koja se početkom oktobra u Srbiji obeležava od 1938. godine, trajaće do 9. oktobra. U organizaciji grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, u okviru Dečije nedelje, jedna od aktivnosti su i dodela paketa knjiga za osnovce. Danas su podeljeni kompleti lektira i drugih knjiga za decu, učenicima OŠ „Branko Radičević“ u Sremskoj Rači .

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj je naglasila da su ovakva dešavanja najlepši deo posla koji obavlja. I kao majka, gledajući ovu divnu decu oko sebe, u meni se bude dve emocije, nežnost zbog onoga što jesu i poštovanje zbog onoga što će možda postati, rekla je Pavlović.

  • Dečija nedelja se obeležava i u selima grada Sremska Mitrovica. Odgovornost svih nas jeste da stvaramo uslove za našu decu, koji su podsticajni, kako bi se deca razvijala i rasla, da postanu i ostanu zdravi i dobri ljudi.

U programe najznačajnje nacionalne manifestacije, u Sremskoj Mitrovici, aktivno su uključena deca, koja imaju priliku da iskažu mišljenje, pokažu svoja znanja, talente i veštine.

Aleksandar Vojisavljević, direktor OŠ „Branko Radičević“ iz Kuzmina se zahvalio na poklonima koji su stigli danas. On je dodao da ovo nije prvi put da se osnovcima pomaže u nastavi sa poklonima koji postiču njihovo bolje obrazovanje.

  • Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Kuzmina ima područna odeljenja u Sremskoj Rači i Bosutu. Zahvalni smo na divnom poklonu, knjigama. Zahvaljujem se u ime nastavnika i učenika. Sada su to knjige, prošle godine smo dobili četiri interaktivne geografske karte. U Sremskoj Rači ima 20 učenika koji su danas obradovani lektirama koje će značiti u njihovom daljem obrazovanju.

Bolje sutra nastaje samo onda kad osluškujemo naše najmlađe, pa zbog toga moramo da se uzdignemo na nivo deteta i osluškujemo šta je to što je potrebno da dete poraste do neba.

Možda Vam se svidi i