Na završnoj svečanosti u Pokrajinskoj vladi dodeljene су nagrade predstavnicima 46 najboljih vaspitno-obrazovnih institucija sa teritorije naše pokrajine, u okviru godišnjeg ciklusa programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Fond za nagrade u ovoj školskoj godini je vredan preko šest miliona dinara.

U školskoj 2021/2022. godini nagrađeno je ukupno 46 vaspitno-obrazovnih ustanova, sa teritorije 27 gradova, odnosno opština. Osim Sremske i Mačvanske Mitrovice, nagrađene su i ustanove iz Bačke Topole, Beočina, Kule, Novog Sada, Odžaka, Subotice, Srbobrana, Titela, Alibunara, Čoke, Kanjiže, Kikinde, Kovačice, Novog Kneževca, Nove Crnje, Pančeva, Sente, Zrenjanina, Žitišta, Iriga, Inđije, Mačvanske Mitrovice, Sremske Mitrovice, Sremskih Karlovaca, Stare Pazove, Pećinaca i Rume.

Nagrade za najuspešnije u programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ su jednodnevni izleti u zaštićenim područjima u Vojvodini, obilazak Sremskih Karlovaca i seminari za nastavnike koje organizuje Pokret gorana Vojvodine.

Nagrade su sledeće: jednodnevni izlet u zaštićenim područjima u Vojvodini (NP „Fruška gora“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“), obilazak Sremskih Karlovaca, vožnja turističkim brodom katamaranom po Dunavu i seminar za nastavnike koji realizuje Pokret gorana Vojvodine sredstvima pokrajinskih sekretarijata koji su partneri na programu. Pokret gorana Vojvodine će realizovati nagrade za 28 vaspitno-obrazovnih ustanova, kao i seminar za nastavnike. Javno preduzeće „Vojvodinašume“ nagrađuje 14 vaspitno-obrazovnih ustanova koje će imati priliku da posete zaštićena područja kojima upravlja ovo preduzeće: SRP „Obedska bara“, SRP „Gornje Podunavlje“, SRP „Deliblatska peščara“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“. Grad Novi Sad, uz literaturu i prigodan materijal, obezbeđuje i ozelenjavanje četiri škole na teritoriji Novog Sada.

Možda Vam se svidi i