Vraćena na dopunu optužnica za ubistvo Ljubomira Trnića, Venes Lekarević (38) zasad jedini optuženi

Od strane Ozon
0 komentar

Viši sud u Sremskoj Mitrovici vratio je Višem javnom tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Venesa Lekarevića (38) iz ovog grada, zbog krivičnog dela teško ubistvo Ljubomira Trnića (43), tražeći još dokaza za ovaj zločin u kojem je on jedini osumnjičeni.

Da li je Lekarević sam usmrtio Trnića, koji je prema obdukcionom nalazu, preminuo usled mnogobrojnih udaraca po glavi, ili je imao nekog saučesnika, biće navedeno u dopunjenoj optužnici. Telo žrtve je pronađeno u gepeku putničkog automobila „golf“, umotano u tepih.

Iako je posle zločina Lekarevićeva vanbračna supruga Nikolina Katić (26) bila osumnjičena da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, Više javno tužilaštvo je obustavilo istragu protiv nje, jer, kako navode, nema dovoljno dokaza za optuženje.

I Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu odgovorilo je na prigovor koji je uputila supruga ubijenog Trnića, kojim je zatražena dopuna istrage i podnošenje optužnice i protiv Katićeve.

  • Moj prigovor na naredbu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici je odbijen i nemam pravo na žalbu. Smatram da u dovoljnoj meri nije rasvetljeno ubistvo mog supruga i da je tužilaštvo prerano donelo zaključak da Nikolina nije učestvovala u zadavanju udaraca koji su doveli do smrtnog ishoda – kaže, za „Novosti“, Jovana Trnić, koja samo želi da krivci budu izvedeni pred lice pravde. – Prema nalazima veštaka, Ljubomir se ugušio u svojoj krvi. Njemu je lice bilo unakaženo od batina, a šta je sve dovelo do toga, nadam se da ću saznati bar na sudu. Od tog zločina samo sam jednom srela Nikolinu i tada sam okrenula glavu. Ne znam da li iz straha, besa što je meni oduzet suprug, a mojoj deci, od dve, osam i 11 godina, otac.

Tog kobnog 26. avgusta prošle godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dvojicom prijatelja. Kako su ispričali svedoci, tada je naišao Venes, koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala, Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on prihvatiio i otišao kod Nikoline u stan u naselju Kamenjar, gde je i pronađeno njegovo beživotno telo.

BEKSTVO
Nakon što je pronađeno beživotno telo Trnića, Venes i Nikolina su bili u bekstvu. Posle četiri dana, oni su pronađeni i uhapšeni u ataru sela Laćarak.

S. Kostić

Možda Vam se svidi i