VIDEO MAČVA. Održane svetosavske liturgije i podeljeni pokloni đacima

Od strane Ozon
0 komentar

Agencija za ruralni razvoj ove godine poklonila je svetosavske paketiće svim đacima iz Zasavice II, Zasavice I i Salaš Noćajski. Školska slava Sveti Sava proslavljena je prigodnim programima u ovim mačvanskom selima.

  • Podeljeni su slatki paketići i školski pribor za odlične učenike. Podeljeno je 148 slatkih paketa i 25 kompleta školskog pribora, rekla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

U Salašu Noćajskom,  uz seosku  mesnu zajednicu, crkvenu opštinu Salaš Noćajski obeležena je slava Sveti Sava, a pomoć u realizaciji priredbe pružila je i Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

  • Zajedno smo obezbedili poklone za decu od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda Osnovne škole. Obeležavanje Svetog Save održano je danas u Srpsku pravoslavnu crkvu Svetog velikomučenika Georgija u Salašu Noćajskom, 

Proslava Svetog Save počela je u jutarnjim časovima liturgijom u crkvi Svetog velikomučenika Georgija, da bi bila nastavljena lomljenjem slavskog kolača i priredbom, usledila je podela paketića.

Možda Vam se svidi i