Usvojen program održavanja parкova, zelenih i reкreacionih površina sa planom sanacije zaštićenog drvoreda platana

Od strane Ozon
0 komentar

Uroš Veselinović, zamenik načelnika gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, izjavio je danas da je Skupština grada Sremske Mitrovice usvojila Predlog plana programa održavanja zelenih površina grada Sremske Mitrovice.

„Za ovu godinu ovo je jedan među prvim programima koji se usvaja na prvoj skupštini u svakoj godini i on podrazumeva održavanje zelenih površina na teritoriji grada, u to su uključeni svi parkovi u našem gradu. Pored tog održavanja podrazumeva se i sanitarna seča drveća. Mi u toku godine imamo veliki broj zahteva od naših građana da se ukloni drveće jer smeta objektima, trotoarima, podzemnim instalacijama… veliki deo je opravdan, značajan deo nije. Za ovu godinu gradska uprava je predvidela 48 miliona dinara, nešto malo veći iznos u odnosu na prethodnu godinu, povećali smo broj košenja kao i broj sadnica“.

Prema njegovim rečima, usvajanjem ovog plana stvoriće se bolji uslovi za uslovi za očuvanje postojećih zelenih površina, njihovo unapređenje i dodatna sadnja.

„Želimo da poštujemo odluku da kada opravdano uklonite neko drvo da se na isto mesto posadi drugo, zbog rasta potrošnog materijala i radne snage vrednost ovog programa je nešto veća. JKP „Komunalije“ ima pravo da održava zelene površine na našoj teritoriji tako da nakon odluke koja je usvojena, uprava će zaključiti ugovor koji će precizirati odnos između nas i Komunalija, kao i sve što je predviđeno da bude izvršeno“, rekao je Veselinović

Kada je u pitanju ulica sa platanima, uskoro pripremamo akcije, rekao  je zamenik zamenik načelnika gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

„Što se tiče ulice platana sve sanitarne mere u slučaju bolesti su preuzete, ono što je još u razmatranju jeste da zasadimo nove platane ali o tome će biti reči u nekoj narednoj prilici”.

Možda Vam se svidi i