Uručeni ključevi stanova za snage bezbednosti u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Ključevi 18 stanova u mitrovačkom naselju Kamenjar uručeni su porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida i porodicama poginulih boraca.

Ključeve je trebala predati premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je zbog vanredne sednice vlade otkazala posetu, ranije planiranu, Sremskoj Mitrovici.

Na ceremoniji u Sremskoj Mitrovici ključeve im je uručila Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ministarku su dočekali čelnici lokalne samouprave Sremske Mitrovice, gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić sa saradnicima.

Danas su uručeni ključevi za 18 stanova, a u ovom naselju je izgrađeno 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ministarka Darija Kisić je na pošetku obraćanja prenela pozdrave predsednice Vlade Ane Brnabić uz žaljenje što je bila danas sprečena da bude na ceremoniji dodele.

„Meni je pripala privilegija da budem ovde sa vama, da osetimo ovu atmosferu razvoja i napretka, kao i da budem deo vaše porodične sreće, jer zaista dan kada dobijate ključeve svog doma je jedan od najlepših dana svima nama“, rekla je Kisić.

Ona je napomenula da je pre tri godine na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića pokrenut projekat izgradnje stanova za pripadnike unutrašnje bezbednosti. „Ono što znamo jeste da je godinu dana nakon toga proširen ovaj projekat i da su prava za kupovinu stanova pod povoljnijim uslovima dobili i borbi, porodice palih boraca, vojnih i ratnih invalida. Samo u prvoj fazi je predviđeno da se izgradi 6500 stanova i to što danas stojimo ovde nam jasno govori da ispunjavamo sva obećanja. Naša dela govore sama od sebe, danas se nalazimo na mestu gde je ne tako davno bio jedan močvarni teren a sada se nalazimo u modernom naselju sa kompletnom infrastrukturom i ovakve stvari menjaju našu Srbiju i vode je putem razvoja i napretka, uključujući ključeve koje ćemo danas dodeliti, ukupno je dodeljeno 1878 stanova, to pokazuje sve, naša dela govore, za vreme pandemije nismo stali, radovi nisu stali i to pokazuje da nijedna prepreka nije takva da ne može da se prevaziđemo, idemo putem koji smo zacrtali, put napretka i razvoja Srbije. Upravo danas u ovom naselju dodeljujemo stanove onima koji brinu o nama, sigurnosti i bezbednosti i zbog kojih mirno spavamo, želim vam da u domovima odsanjate sve svoje snove, da provedete lepo vreme sa porodicama, želim vam da se čuje mnogo dečijih osmeha, osmesi na licima dece su najveća nagrada za svih nas, daju nam potstrek i snagu da radimo više i bolje i pokažemo da možemo sve“.

Darija Kisić je zahvalila prisutnima na dočeku i poželela lepe trenutke u novim domovima.

Ključevi su uručeni novim vlasnicima stanova, sedam trosobnih stanova, pet dvoiposobnih, dva dvosobna, tri jedosobna i jedan jednoiposoban stan.

Među onima koji su danas dobili ključeve od svog novog stana je i Srđan Vukolić iz PU Sremska Mitrovica.

On se zahvalio Vladi Republike Srbije za priliku da stan uzme po povoljnijoj ceni i kaže da je srećan jer mu ovaj stan donosi novo poglavlje u životu i da može da razmišlja o porodici.

Dobitnica stana: Hvala državi na pomoći

Zorica Soldo iz Ministarstva odbrane šest godina radi u Sremskoj Mitrovici, došla je iz Bosne 1992 godine, po prvi put ima stan za nju, majku i ćerku, osećanja su je savladala a ona se zahvalila Vladi što im je omogućeno da na ovaj način dođu do stanova, inače bi to išlo dosta teže.

Danas su uručeni ključevi prvih 18 stanova.

Možda Vam se svidi i