Pošta: Transportna flota bogatija za nova dostavna vozila

Od strane Ozon
0 komentar


U okviru procesa obnavljanja i modernizacije transportne flote, u Poštu Srbije stigla su nova dostavna vozila marke Fiat Panda namenjena isporuci pošiljaka u gradskim sredinama. Isporuka ovih vozila deo je realizacije već potpisanih ugovora o nabavci, u okviru kojih je u decembru prošle godine Pošti isporučeno prvih 28 novih kombi-furgona.

U okviru ovih već potpisanih ugovora, pored nabavke ukupno 137 dostavnih teretnih vozila (kombinovana putnička vozila, pik-ap i dostavna vozila 4×4) i 72 kombi vozila-furgona, čije će preostale količine biti sukcesivno isporučivane u narednom periodu, u martu se očekuje i isporuka novih 1024 mopeda i 810 bicikala.

Kompletna modernizacija postojeće Poštine transportne flote, koju trenutno čini 3.600 dostavnih vozila (teretna vozila, mopedi, bicikli, elektrovozila), biće realizovana putem operativnog lizinga, sukcesivno do kraja 2022. i tokom 2023. godine. Na taj način, pored planirane nabavke još 1495 dostavnih teretnih vozila, 265 kombi-furgona i 40 dostavnih teretnih kamiona, predviđena je i nabavka 300 ekoloških vozila na električni pogon (elektrovozila, elektrobicikli i elektromopedi).

Pošta Srbije nabavkom novih vozila, ali i ubrzanim osavremenjivanjem poštanskih usluga, kako u ovoj tako i narednoj godini, nastavlja realizaciju cilja da postane lider u pružanju logističkih i poštanskih usluga u Srbiji i regionu i na taj način zauzme mesto koje joj pripada.

Možda Vam se svidi i