Uredba Vlade za mlade parove na snazi od danas

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da će Odluka i Uredba o dodeli novčane pomoći za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta, donete na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije, stupiti na snagu objavom u Službenom glasniku sutra, 18. februara, i biće dostupna javnosti od trenutka objave, između ostalog i na sajtu resornog ministarstva.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju predložilo je Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom i učestvovalo, kao član Radne grupe u pripremi teksta Uredbe o uslovima i načinu ostvarivanja prava na prvu nekretninu, po osnovu rođenja deteta.

Mera pronatalitetne politike kojom se propisuje pomoć države u iznosu do 20.000 EUR mladim parovima s decom za kupovinu stana, izuzetno je važna za povećanje stope nataliteta i popravljanje demografske slike u Srbiji, kao jednog od strateških ciljeva Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Milijana 20.02.2022. - 1:19 pm

Imam Sina snaju koja je bolesna I’ma epilepsiju a I’ma bebu koja nema 2 meseca placaju kiriju nemaju kucu jedva izlaze na kraj

Komentari su zatvoreni.