Uprava za izvršenje krivičnih sankcija uvodi model javno privatnog partnerstva u kazneno-popravne ustanove

Od strane Ozon
0 komentar

Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici postao je prva ustanova Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ( UIKS) koja je potpisala ugovor o javno privatnom partnerstvu kojim se obezbeđuje tehnološki napredan i za životnu sredinu bezbedniji sistem centralnog grejanja.

Direktor Uprave Dejan Carević ocenio je da javno privatno partnerstvo donosi višestruku korist za zavod i privatnu kompaniju koja je zamenila staru,  dotrajalu instalaciju i obavezala se da narednih 15 godina održava celokupan sistem grejanja.

– Umesto mazuta koji zagađuje životnu sredinu, iz našeg drvnog pogona će se koristiti bio razgradivi otpad koji sada postaje sirovina za grejanje – objasnio je Carević.

On je ukazao da nije bilo dileme oko uspostavljanja modela javno privatnog partnerstva jer na ovaj način država štedi ogroman novac.

– Zavod nije imao nikakav finansijski teret – zaokružili smo proizvodnju u drvnom pogonu koji sada ima još veći značaj, a dobili smo kvalitetno, stabilno i za okolinu bezbednije grejanje – rekao je Carević .

On je naveo da će posle 15 godina od potpisivanja ugovora KPZ u Sremskoj Mitrovici od privatne kompanije preuzeti održavanje centralnog grejanja.

Posebno je važno što će osuđena lica u modernoj kotlarnici proći obuku za upravljanje zahtevnim procesima što im otvara nove mogućnosti za rad po isteku kazne – naglasio je Carević.
 

Izvor: informer.rs

Možda Vam se svidi i