Učenici Pinkijeve škole poslali pozivnice vršnjacima sa Kosova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su u OŠ “Boško Palkovljević Pinki” učenici četvrtog razreda u saradnji sa turističkom organizacijom Grada poslali pozivnice i razglednice vršnjacima sa Kosova pod nazivom “Razglednica Sremske Mitrovice”.

Autor fotografija na razglednicama je Jelena Stepanović.

Direktor turističke organizacije Grada Dušan Drča rekao je da će organizacija dodeliti 10.000-15.000 razglednica za koje se nada da će završiti u Srbiji ali i u inostranstvu i raduje se svakom novom turisti.

Učenici ove škole već imaju tradiciju humanitarnog karaktera a poslednja humanitarna akcija jeste bio vašar za prikupljanje novčane pomoći organizovan u Gradskoj kući.

Dušan Drča direktor Turističke organizacije Grada ovaj potez vidi kao negovanje kulturnog nasleđa: „Prošlo je sigurno 10-15 godina od kako je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica napravila novu razglednicu. Ono što je nama drago i čime se ponosimo je to da je u našem Turističkom info-centru sve lokalnog karaktera, pa tako i ova razglednica, koja je delo Jelene Stepanović, naše sugrađanke, arhitektkinje. Došli smo na ideju da upravo njen rad bude naša prva razglednica nakon dužeg perioda. Razglednicu smo promovisali u školi, kako bismo decu ponovo naučili kulturi slanja razglednica i kako bi ih slali svojim drugarima, rodbini, prijateljima. Turistička organizacija Grada će uskoro raspisati još jedan konkurs za idejno rešenje razglednice i nadamo se da će nam pristići mnogo radova. Turistička organizacija će podeliti od 10 do 15 hiljada besplatnih razglednica sugrađanima, a neke će im stići na kućnu adresu uz račune Vodovoda i Komunalija posle prvomajskih praznika.”

Možda Vam se svidi i