Dodeljeni sertifikati i start up paketi za startovanje sopstvenog biznisa

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom završetka projekta pod nazivom „Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije Kovid 19“ u Sremskoj Mitrovici održana je završna konferencija na kraju koje su dodeljeni sertifikati i start ap paketi za polaznike.

Deset nezaposlenih devojaka i žena prošlo je obuku za pedikir, manikir i šminkere a po završetku uz sertifikat dobile su start ap paket u vrednosti  od 250 evra za započinjanje sopstvenog biznisa. Projekat sprovodi  centar za održivi razvoj dok podršku pruža projekat nemačko – srpske razvojne saradnje Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe koji sprovodi GIZ uz podrsku Grada Sremska Mitrovica.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić rekao je da je cilj ovog povećanje zaposlenja stanovništva koji su ugroženi pandemijom COVID-19.

„Svi su prošli obuke za pedikir, manikir i šminkanje, dobili su sertifikate i start up pakete u vidu opreme za pokretanje sopstvenog biznisa. Projekat je realizovan sa različitim lokalnim akterima, zahvaljujem se lokalima koji su izašli u susret, kancelarija za mlade je napravila izbor a ja bih se zahvalio GiZ-u jer su još jednom podržali projekat zapošljavanja u našem gradu.

Možda Vam se svidi i