„U susret uskršnjim praznicima“ – Predivna izložba udruženja socijalne zaštite

Od strane Ozon
0 komentar

U holu Gradske kuće danas je organizovana tradicionalna izložba “U susret uskršnjim praznicima”. Izložbu je organizovala GU za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine uz podršku GIZ-a.

Cilj ovakvih i sličnih izložbi jeste davanje podrške svim udruženjima koja se bave kreativnim radom. U ovu akciju uključila se i osnovna škola “Boško Palkovljević Pinki”.

Načelnik GU za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine Riđošić Dražen rekao je da je ovo jedna lepa stvar, druženje.

“Grad je vrlo ponosan na sve njih, uvek ćemo biti u službi, da njima pomognemo i da ih učinimo srećnim. Izdvojio bih da udruženja građana u 2022. godini su učestvovala u našem konkursu za dobijanje bespovratnih sredstava iz budžeta grada i imamo impozantan i veliki broj njih, to ukazuje da radimo dobru stvar i dobar posao.” rekao je Riđošić.

Riđošić je iskoristio priliku da čestita dan Roma.

Učiteljica Zdenka Gospović rekla je da je školi velika čast da bude na ovoj izložbi i u saradnji sa roditeljima su napravili razne radove.

Učenici koji su bili na izložbi su učenici prvog i četvrtog razreda osnovne škole.

Mirjana Malbašić, predsednica građana “Autizam govori srcem” rekla je da GU iz godine u godinu pomaže udruženju u održavanju radionica, programa.ž

“Nije bilo dugo prilike da izlažemo, dobili smo povratnu informaciju od naših sugrađana i jako im se dopada ovo što mi ovde danas radimo i što smo uradili.” dodala je Malbašić.

Iz organizacije gluvih Sremske Mitrovice rekli su da su imali slikarske radionice a broj žena koji učestvuje u radionicama je manji.

“Stvarno smo zadovoljni što smo došli, dugo nije bilo okupanja invalidnih osoba, situacija nije dozvoljavala a sada imamo mogućnost da pokažemo ono što umemo.” rekao je Mirko Knežević.

Možda Vam se svidi i