Svetsko prvenstvo u atletici sudilo 37 sudija iz Sremske Mitrovice!

Od strane Ozon
0 komentar

Smotra najboljih atletičara planete koja je održana u prestonici Srbije imala je 150 sudija, od ovog broja čak 37 sudija je bilo iz Sremske Mitrovice. Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani održano je od 18. do 20. marta 2022. u Štark Areni.

Zoran Maksimović, predsednik Zbora atletskih sudija iz Sremske Mitrovice govorio je o Svetskom prvenstvu i rekao da su Mitrovčani bili najbrojniji.

“Imali smo 37 sudija koji su učestvovali u svim aktivnostima, ovo je velika stvar za naš grad i Sremsku Mitrovicu i najmasovnije učešće koje smo imali. Zauzeli smo jake pozicije u sudijskoj službi, ja sam dobio pomoć kolega iz Kruševca, saradnja je bila na izuzetnom nivou. Na bacanju kugle dvojica kolega su bili šefovi komisije, imali smo sudije za video daljinsko merenje, kolega Vladimir Bando, koji je direktno merio skok naše Ivane Vulete poznatije pod Španović.” rekao je Maksimović.

Vladimir Bando, atletski sudija rekao je da je ovaj jedna od njegovih najvećih časti koja će mu ostati upamćena, sudio je finale troskoka.

“Čast je neopisiva, pogotovo sa takvim brojem sudija s kojim mi raspolažemo i mislim da smo to odradili na vrlo visokom nivou. Dobili smo pohvale od svih zvaničnika, kako domaćih tako i stranih, zadnjeg dana oborena su dva svetska rekorda. Sam događaj protekao je naporno, morali smo nositi i maske, Svetska atletska organizacija je tako želela, od ujutru do uveče smo bili u Areni ali nam to nije otežalo da zadatke odradimo na najbolji mogući način, sve sudije su dale svoj maksimum.” rekao je Bando.

Predsednik Zbora pozvao je sve mlade da dođu na Atletski stadion i da se prijave da budu atletske sudije, nije potrebno biti atletičar, potrebno je samo biti punoletan.

Možda Vam se svidi i