Kako je radila „deterdžent mafija“

Od strane Ozon
0 komentar

Policija je u sredu uhapsila 21 osobu zbog sumnje da su proizvodili, pakovali i prodavali falsifikovane hemijske proizvode za domaćinstvo.

Veštačenjem će se utvrditi tačan sastav hemikalije koja je korišćena za pravljenje kopija poznatih brendova sredstava za higijenu i kućnu hemiju.

Sumnja se da se organizovana kriminalna grupa ovim poslom bavila nekoliko godina. 

– Oni su imali i proizvodnju ambalaže kao i proizvodnju etiketa, i svega onoga što bi davalo originalnost takvom jednom proizvodu i uglavnom samo analizom samog sastava je moglo da se utvrdi da ona ta tečnost, kućna hemija ne odgovara onoj originalnoj – objasnio je Vladimir Vujić, načelnik Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Proizvode su skladištili u nekoliko magacina i prodavali na pijacama u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Pančevu i preko oglasa.

– Razlika u ceni je bila nekih 20–30 odsto i to se pravdalo time da je to neka razlika koja bi se nabavljala nekim krijumčarenjem na primer iz Mađarske. I dalje se tvrdilo na tim prodajnim mestima da se radi o originalnim proizvodima, što naravno nije bila istina – kazao je Vujić za RTS.

Policija je pronašla 900 hiljada evra i 100 hiljada evra u forintama i švajcarskim francimaZaplenili su i 13 automobila, dve kuće, plac i stan u Pančevu, 2 pištolja i manju količinu marihuane.

Svi uhapšeni nalaze se u pritvoru, danas i sutra će ih saslušati nadležni tužilac. Za ovo krivično delo predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Možda Vam se svidi i