Stiže i poslednja martovska sreda

Od strane Ozon
0 komentar

Prijatnih osam stepeni otpratiće nas sutra na posao. U toku dana biće postepeno sve toplije, do maksimalne temperature od 22 stepena. Po prognozama, sunca će biti malo manje, biće više oblaka, ali, bilo kako, iscrpili smo mogućnost da uhvatimo trenutke bez stresa, prethodnih sunčanih dana, neko i usred radnog dana, jer u našem gradu poznato je da svi to rado i činimo. Svima je dosta zatvorenog prostora i svi su se uželeli uživanja napolju.

Sutra će biti sigurno prijatnije sesti u neku baštu, oni koji su se danas skrivali od sunca, sutra neće morati.

Meteorolozi najavljuju više oblaka u odnosu na prethodni dan, ali biće suvo i prijatno. Meteoropate možda osete neke tegobe, iako je lep dan. Razlog je činjenica da nam posle ovih nekoliko sunčanih dana stiže kiša. Moguće reakcije su neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja.

Od četvrtka – kiša i to, izgleda, opet ona što ne pere već prlja. Ipak, proces listanja i cvetanja je u punom jeku i ništa ga ne može zaustaviti pa čak ni kiša koja će trajati nekoliko dana, kako najavljuju meteorolozi.

Ne perite kola i prozore, opet stiže „žuta kiša“ iz Sahare

Na žalost, za sredu su najavljena isključenja zbog radova. Nekoliko ulica u gradu neće imati struje. A koje? pogledajte OVDE.

Nadležni su se oglasili i sa vanrednim isključenjem vode, pa SUTRA vodu neće imati celo selo Veliki Radinci. Pogledajte OVDE.

Početkom ove nedelje, dobili smo i predivne vesti, broj rođenih beba DVA PUTA veći nego u nedelji pre ove. Zar too nije dovoljno, za bar jedan ogroman osmeh?

Broj rođenih beba DVA PUTA veći

MUP već nedeljama apeluje da se ne pali trava i nisko rastinje, a pre neki dan je izgorelo poznato polje lavande u Bukovcu. Nije objavljen uzrok požara, ali sigurno se nije zapalilo samo od sebe. Tako da, ne palite travu! Jasno nam je da je tako jeftinije i lakše, ali ko zna šta sve može da se desi. Vatra nije za igranje.

Gde ići?

Sutra možete, bilo bi dobro da sebi kažete „moram“, slušati koncert koji je HUMANITARNOG karaktera. I lepo i dobro.

Centar za kulturu „Sirmiumart“ organizuje koncert „ARTКIDS“ hora i Narodnog orkestra Sirmiumarta pod nazivom „Ima jedan kućerak u Sremu“. Кoncert će se održati sutra, u sredu, 30. marta u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u 19 časova. Ovaj događaj je humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac biće namenjen za lečenje naše sugrađanke Nataše Nedić.

A zašto baš sutra ne biste pripremili, psihički i fizički (zdrava hrana) i u četvrtak bili humani i pomogli da se dopune rezerve krvi koje su na prilično niskom nivou. Crveni Krst Sremska Mitrovica organizuje akciju davanja krvi 31. marta od 8:30 do 13:00 u prostorijama Crvenog krsta Sremska Mitrovica (A. Čarnojevića 17). Budi heroj, budi davalac krvi!

Na više lokacija u gradu trenutno se radi na uređenju putne infrastrukture i postavljanju novih dečijih igrališta. Putna struktura, uređuje se svake godine, dodaje, oduzima… a dečija igrališta? To je za svaku pohvalu. Kako čujemo radiće se i u naseljima i u selima Opštine Sremska Mitrovica, jedno po jedno.

Svakodnevno stižu vesti da je urađeno ovo, pa ovoda ćemo imati … Počeo je da radi i novi Led ekran na samom ulasku u grad. Od danas radi punom parom.  Naši čitaoci napisali brojne komentare u kojima su neki nezadovoljni a nekim građanima se baš sviđa. Ne može se baš svima ugoditi… Videćemo da li će za koji dan, mesec, početi da se hvale ovakvim svetlećim ulaskom u Sremsku Mitrovicu.

I da vas potsetimo, Sindikat prosvetnih radnika Sremska Mitrovica organizuje štrajk u svim školama, članicama u četvrtak 31. marta 2022. godine. Časovi će, kako se navodi u saopštenju Sindikata, u školama biti skraćeni na zakonskih 30 minuta. Istog dana, tačno u podne prosvetari će se okupiti u Gradskom parku i iznesti svoje zahteve.

Za kraj, pokušajte da malo više uživate u još jednom lepom danu koji nas sutra očekuje.

Možda Vam se svidi i