Šta Mitrovčani rade sa nameštajem koji im ne treba? Za nekoliko dana novo „mesto“ i za stari nameštaj

Od strane Ozon
0 komentar

Kada kupuju novi orman, krevet, kuhinju, fotelju ili bilo šta od pokućstva, kada se sele u drugi stan gde će praviti sve po meri ili im je nešto, prosto, dotrajalo i žele da ga se otarase, naši sugrađani se suočavaju sa dilemom šta raditi sa starim nameštajem.

Iako zvuči neverovatno, nije problem samo kad treba nešto nabaviti, nego i kad se nečeg treba otarasiti. Evo kako se sve Mitrovčani snalaze u ovoj situaciji.

Odlagati krupne komade nameštaja pored kontejnera je zabranjeno, a i nije lepo. Setimo se samo kako se osećamo koje siđemo sa sprata kako bi izbacili kućno smeće, ona puna nameštaja i krupnog otpada, a komunalci odvoze tek zanekoliko dana.

Ipak, mnogima se ovo čini kao najjednostavnije rešenje, pa stvari koje im više ne trebaju samo iznesu do prve kante.

Sada trenutno Mitrovčani nameštaj ostavljaju pored kontejnera na par lokacija u gradu a to su: Orlovo naselje, Kamenjar – Vojvode Stepe, 16. Divizije, i u drugim delovima grada, kažu u JKP „Komunalije“.
„Građani nekad i iznajme kontejnere od 5 kubika po ceni od 5.000 dinara ali većinom zbog cene kontejnera odlučuju se za opciju da nameštaj ostave pored kontejnera“.

– Prošlog meseca smo menjali kuhinjsku ganituru, a staru smo izneli na kontejner. Nije prošlo ni deset minuta, neko ju je odneo. Ne znam za čega će je koristiti, ipak pretpostavljala sam da će nekom dobro doći, a i znam da stalno ima ljudi koji se muvaju oko kontejnera – kaže Marija, koju smo sreli u jednom stambenom naselju u Sremskoj Mitrovici

Ovo ne bi trebalo da bude rešenje kojem se inače pribegava, jer u nekim kontejnerima nameštaj stoji i po nekoliko dana i zaista izgleda kao ruglo.

Ukoliko je nameštaj iole upotrebljiv i u pristojnom stanju, jedna od opcija je da nađete nekog kome bi dobro došao. Ako ne treba vašim bliskim prijateljima, uvek možete staviti oglas u neku od grupa za prodaju ili poklanjanje na društvenim mrežama.

Izgleda da je otarasiti se nepotrebnih stvari ipak i stvar sreće, osim odgovornosti, pa kako se kome zalomi.

Međutim, za Mitrovčane uskoro rešavnje starog nameštaja neće biti problem.

Sedmog aprila se otvara reciklažno dvorište zbog habastog otpada, pod koji spada i nameštaj na adresi Bulevar Konstantina Velikog BB.

JKP „Komunalije“ će napraviti ugovor sa sekundarnim sakupljačima otpada koji su ugrožena kategorija a oni će sav taj otpad iskoristiti.
Mitrovčani će moći sopstvenim prevozom da dovezu i ostave nameštaj u reciklažno dvorište od 07. aprila.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik