Šta je potrebno Sremskoj Mitrovici? Participativno budžetiranje – Predlozi do 23. septembra

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – I ove jeseni grad Sremska Mitrovica uključuje građane u planiranje budžeta za narednu godinu. Učešće građana u što većem broju pomoći će gradskoj upravi da bolje sagleda potrebe naše zajednice.

Gradjani svoje predloge mogu predati od 14. septembra do 23. septembra, nakon tog datuma izdvaja se pet projekata koji će ući u uži izbor participativnog budžetiranja.

“Želimo da podelimo jednu stvar, od pre nekoliko godina je i zakonska obaveza da uputimo gradjane u proces budžetiranja za narednu godinu, s tim u vezi, najavljujemo početak participativnog budžetiranja gde uključujemo naše gradjane, udruženja gradjana, mesne zajednice da dostavljaju svoje predloge projekata koji će rešiti neki problem u njihovoj sredini u kojoj žive i rade. Projekti treba da budu nekog opšteg interesa i treba da rešavaju neki problem, bitno je da navedu koji se efekat postiže tim projektom i kojoj ciljnoj grupi je namenjen. Što se tiče same vrednosti projekta, to ćemo prepustiti stručnim službama jer će za to verovatno trebati da se izradi tehnička dokumentacija. Najbitnije je da stignu dobre ideje i predlozi, od sutra 14. septembra na naš mejl mogu da se dostave predlozi, pored mejla predloge mogu predati na šalteru gradske kuće, predloge ćemo prihvatati do 23 septembra. Biće formirana komisija pri gradu koja će izabrati pet najboljih projekata, tih pet projekata ćemo objaviti na našem sajtu grada i putem ankete videti koji projekat je najzanimljiviji. Voleli bi da pored predloga projekti budu takvi da i gradjani mogu da se uključe, vrlo često gradjani znaju bolje od nas.” rekao je šef kabineta, Uroš Veselinović.

Šta je potrebno da uradite?

Ukoliko imate ideju za projekat koji može život u Sremskoj Mitrovici učiniti kvalitetnijim i lepšim, predloge možete predati u Gradskom uslužnom centru, Svetog Dimitrija 13 kao i na email adresu: biramstafinansiram2023@sremskamitrovica.org.rs.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik