Sremska Mitrovica sve jača na mapi Srbije. Svečano otvoren logistički centar Džon Dira

Od strane Ozon
0 komentar

Otvorn je kompleks najmodernijeg logističkog centra u proizvodnji poljoprivrednih mašina američki „Džon Dir“u Sremskoj Mitrovici, kompanije KITE DOO.

Danas je u Sremskoj Mitrovici svečano otvaren logistički centar najveće svetske kompanije u proizvodnji poljoprivrednih mašina američki „Džon Dir“ .

 Otvaranju su prisustovali opštinski zvaničnici na čelu sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, zamenikom Petrom Samardžićem, kao i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović i ministar poljoprivrede Madjarske Ištvan Nađ. 

Logističko-distributivni centar realizovan je saradnji sa domaćom kompanijom KITE DOO. U okviru centra koji je namenjen poljoprivrednicima nalazi se flota Džon Dir mašina sa priključnim mašinama, servis kao i deo sa rezervnim delovima za traktore starijih generacija. 

Poslovna jedinica KITE DOO u Sremskoj Mitrovici je kompleks objekata površine 1.000 m2, celokupan prostor, kako zatvoren tako otvoren, abuhvata površinu 2,1 ha. Kompleks obuhvata prostorije za obavljanja poslova administracije i prodaje, izložbeni prostor, radionicu površine 200 m2, koja je opremijena tako da se usluge servisiranja mogu raditi istovremeno na više mesta. Zatvoren skladišni prostor, koji će se koristiti kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije, izgrađen je na površini 100 m2.

Imre Kiš, generalni direktor KITE DOO u Srbiji, zahvalio se gostima na prisustvu tokom svečanog otvaranja logističkog centra. Podsetio je prisutne da je kompanija osnovana 2016. u Srbiji- Od tada zastupamo mnoge svetske brendove. Kompanija u Srbiji je zastupnik kompanije iz Mađarske. Ova kompanija je na samom početku rada zaposlila 14 radnika, a trenutno imamo 70, od toga 60 u mehanizaciji i preko 15 je u agronomiji, poručio je. 

Kompanija KITE DOO osnovana je kao ćerka firma korporacije KITE Zrt u čijem je 100%-om vlasništvu. Korporacija KITE Zrt registrovana je u Mađarskoj sa sedištem u Nadudvaru, gde posluje od 1973. godine.

Izvršni direktor kompanije KITE DOO, Đorđe Mišković rekao je da je distributivni centar u Sremskoj Mitrovici namenjen prvenstveno poljoprivrednicima sa ovog terena.  Takođe napominjem da u okviru ponude i prodaje biti moguć i servis i prodaja rezervnih delova za traktore starijih generacija. Mi ne prodajemo samo traktore, tu su i starije generacije kombajna i priključne mašine.

U distributivnom centru staviće se akcenat ne samo na prodaju već i na edukaciju poljoprivrednika

Uvek sam znao da će ovde na ovom ćošku biti nešto važno samo nisam bio siguran baš tačno šta, rekao je ministar Nedimović.

Život to tako namesti i udesi, da simbol poljoprivrede, Džon Dir u svetu, bude baš na ovom ćošku. Bez ljudi iz KITE-a to nikada ne bi moglo, i bez srpskih poljoprivrednika, zato čestitam svima vama zajedno što ćemo imati jednu dobru bazu iz koje ćemo moći da razvijamo poljoprivredu. Ispričao bih jednu anegdotu, nadam se da se neće ljutiti, rekli su mi da će da otvore jedan centar u Topoli i jedan u Novom Sadu, rekao sam im da fali jedno mesto, bili su malo nepoverljivi. Da li će biti dovoljno posla, da li ima tu dovoljno biznisa, nisu mogli da veruju koliko ovde ima posla. Rekao sam im da će videti šta će biti tek za dve tri godine, sve će biti na korist onih koji žive i rade ovde. Zahvalan sam Vladi Republike Madjarske, na svoj podrški koju nam daju u ovim teškim vremenima.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je presekao vrpcu zajedno sa ministrom Madjarske i predstavnicima firme Kite DOO.

Prodajni  asortiman kompanija KITE d.o.o. je obiman i raznovrstan, a čine ga lideri svetskog tržišta u kvaliteta. Uz poljoprivrednu mehanizaciju najpopularnijeg, a ujedno i najpoznatijeg, kao i verovatno najvećeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu JOHN DEERE, tu su još i proizvodni programi kompanija JCB, KUHN, JOSKIN, LKT, ALPEGO, ZAGO, DEGENHART, GRASDORF, GERINGOFF, IRRIMEC, OTECH, SIPTEC……

U ponudi John Deere mašina su bezmalo sve mašine od setve do žetve. Tako osim vodećih traktora i univerzalnih žitnih kombajna, u prodajnoj paleti su i silažni kombajni, prese, prednji traktorski utovarivači, sejalice, prskalice, zatim sistemi za satelitsko navođenje, kao i savremene tehnologije za preciznu poljoprivredu. Korisnici John Deere mašina na raspolaganju imaju i proaktivne servisne usluge na daljinu. Osim mašina namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji kompanija KITE d.o.o. u svojoj ponudi ima i John Deere program mašina za održavanje parkova i drugih zelenih površina, kao i mašina za obavljanje komunalnih delatnosti – popularni John Deere Turf program.

Osim segmenta obuhvaćenih delatnošću u sektoru poljoprivrednih mašina, u aktivnosti kompanije je i prodaja semena, mineralnih đubriva, sredstava za zaštitu bilja, kao i otkup merkantile, što sve spada u sektor Agronomije. 

Sektor Agronomije u preporukama poljoprivednim proizvođačima poseban akcenat daje na sigurna i dokazana rešenja u gajenju najvažnijih poljoprivrednih vrsta. Prioritet sektora Agronomije predstavlja pronalaženje i preporuka najboljih tehnologija proizvodnje, što omogućava dostizanje sigurnih i kvalitetnih  prinosa.

Možda Vam se svidi i