Pretnje bombama. Oglasilo se Ministarstvo: 214 škola dobilo je pretnju; prvi put i vrtići na udaru

Od strane Ozon
0 komentar

Prema podacima Ministarstva prosvete jutros su dojave o bombama stigle u čak 148 osnovne i u 66 srednje škole u Beogradu. 

„Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. Ekipe MUP-a su na terenu i vrše pregled objekata“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da o načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Podsetimo, jutros je javljeno roditeljima iz više osnovnih beogradskih škola da decu ne šalju u škole jer je opet stigao mejl da se u objektima nalazi bomba. 

Kako je odmicalo jutro spisak škola u kojima je stigao isti mejl se samo dopunjavao. 

Nakon osnovnih škola, jutros su dojave o bombama počele da stižu i u vrtiće i to se dešava prvi put. 

Nešto pre sedam časova sati roditeljima dece koja idu u vrtić „Fića“ na Vračaru stiglo je obaveštenje da decu ne dovode, jer je stigla anonimna dojava o podmetnutoj bombi, javlja RTS. 

Policija je na terenu. U MUP-u nisu mogli da preciziraju koliko škola je dobilo dojave o postavljenim bombama. Juče je takođe bio buran dan. U Beo šoping centru u Beogradu, u ulici Vojislava Ilića je stigla dojava o bombi, a prethodno je bio evakuisan i tržni centar Ušće.

Možda Vam se svidi i