Sremska Mitrovica. Konkurs za upis u vrtiće putem eUprave aktivan

Od strane Ozon
0 komentar

Konkurs za upis u vrtiće na portal eUprava, aktivan je ood danas. Putem eUprave možete podneti i elektronske prijave.

Prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem OVDE

Predškolska ustanova „Pčelica“ Sremska Mitrovica

Podnošenje prijave elektronskim putem

Ukoliko želite da Vaše dete elektronskim putem prijavite u predškolsku ustanovu, ne morate da dostavljate dokumenta, jer se ona automatski pribavljaju iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Kada roditelj, staratelj ili hranitelj podnese zahtev preko Portala, predškolska ustanova će dodeliti delovodni broj zahtevu i obavestiti ga preko Portala o daljim koracima. Na Portalu možete izabrati opciju da li će obaveštenje primati na mejl ili putem sms poruke.

Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da dostave dodatnu dokumentaciju na adresu elektronske pošte pu.pcelica@open.telekom.rs , kojom dokazuje navedeni status.

U koliko roditelji nisu u mogućnosti da podnesu zahtev putem elektronske usluge, potrebno je da preuzmu zahtev LINK, i dostave  zajedno sa dodatnom dokumentacijom na adresu elektronske pošte predškolske ustanove pu.pcelica@open.telekom.rs .

Ukoliko roditelji, iz opravdanih razloga, nisu u mogućnosti da elektronskim putem upišu decu u predškolsku ustanovu, biće obezbeđen upis u objektu „Maslačak“ u ul. Bulevar Konstantina Velikog 10. O satnici u kojoj će se obavljati upis na ovaj način, roditelji će biti naknadno obavešteni.

Prilikom upisa u predškolsku ustanovu neophodno je priložiti dokaz (potvrdu) da su roditelji u radnom odnosu.

OSETLJIVE GRUPE SU PRIORITET

Deca iz „osetljivih“ društvenih kategorija imaju određene prednosti prilikom upisa.

Detaljnije informacije o proceduri upisa biće blagovremeno dostupne javnosti i ažurirane na sajtu predškolske ustanove „Pčelica“

Možda Vam se svidi i