Do jeftinih kuća na selu i putem Aukcije

Od strane Ozon
0 komentar

Javna prodaja nekretnina u izvršnom postupku zvuči kao dobra prilika za potencijalne kupce koji kupovinom kuće, ili stana, žele da dođu do krova nad glavom po pristupačnijoj ceni.

Poslednjih godina sve više nekretnina nudi se na prodaju na licitaciji, odnosno u izvršnom postupku. Nekretnine prodaju uglavnom banke i fondovi kada vlasnici više nisu u stanju da otplaćuju kredite a nekretnine su služile kao zalog. Zvuči primamljivo ali o ovakvoj vrsti kupovine treba dobro razmisliti.

Kkako izgleda dokument poziva na licitacije, pogledajte na stranici CompanyWall.

U periodu od 11. marta, pogledajte aukcije na kojima se mogu naći raznovrsne nekretnine, a vodeći se podacima bonitetne kuće CompanyWall, izdvojili smo nekoliko kuća i stanova koji imaju najvišu početnu cenu za dati period održavanja aukcije. Uprkos tome, one se putem javnog nadmetanja mogu naći po nižim tržišnim cenama, neretko i upola cene.

Zemljište pod zgradom, objektom, u Šuljmu, po ceni od 877.302,00 dinara (manje od 8.000 evra). S tim da početna cena na prvom javnom nadmetanju iznosi 70% procenjene vrednosti nepokretnosti.

Putem javne prodaje moće se kupiti i kuća u Ravnju. Dve zgrade, voćnjak, šuma, njiva… po početnoj ceni od 1.774.981,50 dinara.

Putem javnog nadmetanja prodaju se poslovne zgrade u Rumi, nepokretna imovina u Divošu, Laćarku…

Kupovina predmeta od strane građana u postupcima javnog nadmetanja u okviru izvršnog postupka je u većini razvijenih država uobičajen način povoljnog i jednstavnog pribavljanja nekretnina, vozila, opreme ili drugih predmeta. Ipak, ovaj način kupovine je i dalje velika nepoznanica za naše građane.

Ako želite da dođete do nekretnine ili nepokretne imovine, to možete učiniti na nekoliko portala sa bazom nekretnina, vozila, opreme i drugih predmeta oglašenih za prodaju u izvršnom postpuku.

Savet potencijalnim kupcima je da dobro provere, u katastru i kod notara, sve informacije u vezi sa nekretninom koju žele da pazare, kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja. Vodite računa o tome da mogu postojati i drugi tereti, osim založnog, na nekretnini koju kupujete u izvršnom postupku.

Treba znati da na kupljenoj nekretnini može postojati i ugovor o zakupu. Ovo su samo neki od problema koji prate kupovinu nekretnina u izvršnom postupku.

Za neke je kupovina nekretnine iz izvršnog postupka moralno neprihvatljivo. Bez zauzimanja stava, valja istaći sledeće: neko je podigao kredit kod banke ili razvojnog fonda, potpisao ugovor i stavio hipoteku na nekretninu. Kredit je dobio ali u jednom trenutku nije u stanju da ga otplaćuje. Banka ili fond mu nekretninu uzimaju i prodaju da se namire. Tako to izgleda u stvarnosti. Na moralnom nivou, moraćemo da prihvatimo da je prodaja odnosno kupovina u izvršnom postupku nešto što će biti sve češća pojava.

Možda Vam se svidi i