Sremska Mitrovica: 145 popisivača, zarada izmedju 40-60 hiljada dinara

Od strane Ozon
0 komentar

U toku je Javni poziv za prijavljivanje popisivača, očekivana zarada oko 60.000 dinara
Republički zavod za statistiku je, na osnovu Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine, objavio Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače, koji će trajati do 5. avgusta (do 20 časova).

Po normativnim aktima Republičkog zavoda za statistiku, novčana nadoknada po popisanom stanovniku je 82,5 dinara, kao i po popisanom domaćinstvu. S obzirom na to da će biti imenovano 145 popisivača za grad Sremska Mitrovica sa okolnim mestima, te je očekivana zarada popisivača oko 40 do 60.000 dinara. Troškovi za gorivo i mobilne telefone biće refundirani.

„Obraćam se kao predsednik popisne komisije za grad Sremsku Mitrovicu i iskoristiti priliku da pozovem sve naše sugrađane da se jave na konkurs koji je trenutno u toku a odnosi se na popisivače domaćinstava i stanova za 2022 godinu. Javni poziv dostupan je do 5. avgusta i na njega imaju pravo da se prijave sva lica, prevashodno akcenat je na nezaposlenim licima da im se da prilika da steknu radno iskustvo ali se mogu javiti i redovno zaposleni. U toku je popis koji zvanično kreće od 1. oktobra do 31. oktobra, tada će naši popisivači izaći na teren, našem gradu potrebno je 145 popisivača tako da se sva zainteresovana lica mogu prijaviti online na sajtu Republičkog zavoda za statistiku mogu se prijaviti. Aplikacija jednostavna, ostavljaju se osnovni podaci, podaci o stručnoj spremi, jedan deo će se bodovati i testiranje rada na računaru, pre su se koristili obrasci a sada se sve radi preko računara. Oni će biti angažovani od 23. septembra, napomenuo bih da sva lica koja se prijave imaju na umu da će u septembru biti organizovana obuka za njih u trajanju od 5 dana u intervalu od 09:00 do 17:00 časova. Obuka će biti u gradskoj kući i ostalim punktovima. Zamolio bih stanovništvo da omogući stanovništvu da se odradi popis, svi će imati legitimacije, cilj je u potpunosti statistički, nema nikakvih drugih podataka. Naknada je 82 dinara po domaćinstvu a koliko će dobiti zavisi od njihovog rada, ali po nekom proračunu mogu da ostvare naknadu između 40.000 i 60.000 dinara, biće plaćen putni trošak i mobilni telefon. Instruktora za obuku ima 24, oni imaju obuku do prvog do petog i svako će dobiti sedam popisivača i pomagati im, i oni imaju mogućnost da zarade isto tako 40.000 i 60.000 dinara.“ rekao je Uroš Veselinović, načelnik za opšte i spoljne poslove.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. biće sproveden u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Možda Vam se svidi i