Snimljeni. Bahatost u centru grada! Sve češće se uništava Turistički info centar

Od strane Ozon
0 komentar

U poslednje vreme ovo se dešavalo u više navrata. Nepoznati počinitelji uništili su Miljokaz ispred centra u Turističkog centra, 5. avgusta. Ovo nije prvi put, dešava se konstantno, popravlja se već nekoliko puta, kažu iz ove organizacije.

Foto Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica

Vandalizam se dešava od samog otvaranja. Nakon otvaranja Turističkog info centra, desio se vandaliza, ispisani su grafiti.

FOTO Vandali uništili nedavno adaptiran objekat: Na Javnom toaletu osvanuli grafiti – Ozon Media

U posljednjem periodu stepen vandalizma je veoma učestao, kažu iz Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

„Ovo se naročito odnosi na okupljanje tokom vikenda na terasi Info centra, gde se o imovini ne vodi računa, a svako jutro dočeka nas velika količina smeća i razbacan inventar, a motiv nam nije poznat. Imamo želju da se mladu tu okupljaju i drago nam je da omladina ima svoje mesto kao i svi mi kad smo bili mladi. Ali samo neka se zna red. Nije problem da se ostave karte, monopol, riziko, bilo šta… samo da smeće bace u kantu za sobom,“ kaže direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, Dušan Drča.

Grupa omladine snimljena je u Sremskoj Mitrovici kako uništava inventar Turističkog info centra.

Oni su, kako se može videti na snimku koji je objavila Turistička organizacije Grada Sremska Mitrovica, pokušali da iz automata izvade željeni artikl, a potom su ga pomerali, udarali…

Snimak OVDE

Dušan Drča je apelovao na građane da ono što smo radili zajedno, treba da sačuvamo. Apelovao je na omladinu, da se sačuva mesto gde svi mogu da dođu i da se druže, ali da se ne uništava jer je Info centar mesto za sve i treba ga čuvati.

Tokom vikenda, stanje je katastrofalno, imovina se uništava.

Gledanje ovih snimaka i slika videćete da, nažalost, naši mladi sugrađani, ne poštuju i cene trud i zalaganje.
Ovi nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari. Preko mnogih smo „zažmurili“. Ali do kog momenta treba da žmurimo? Dok se neko ne povredi? Svakako, to je poslednje što želimo.
Draga deco, hajde da sačuvamo lepotu našeg grada i za buduće generacije kao što su naši preci sačuvali za nas. Ovakvim ponašanjem to sigurno nećemo uraditi! Budimo civilizovani i ponosni na ono što Sremska Mitrovica ima i može da ponudi, piše na stranici Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar