Smotra zimske službe grada Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Preduzeće „Sirmiumput“ i ove godine angažovalo je sremskomitrovački “Hidrograđevinar” za zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Tim povodom danas je u bazi “Hidrograđevinara” održana smotra mehanizacije na kojoj je konstatovano da je sva potrebna mehanizacija na broju i u ispravnom stanju, kao i da postoje dovoljne količine soli i rizle za sam početak zime.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i Miroslav Keser, direktor „Sirmiumputa“ prilikom smotre složili su se da će Mitrovica i ove godine spremno dočekati prve snežne padavine.

„ Grad je spreman za predstojeću zimsku sezonu, i ove godine taj posao je poveren firmi „Hidrograđevinar“. Nakon današnje smotre mehanizacije mogu da kažem da ćemo spremno dočekati najavljene snežne padavine koje je Hidrometeorološki zavod najavio za kraj meseca, mi smo spremni ako padne i sutra. Imamo razrađen detaljan plan, kako postopati, koji su pripriteni putevi, imamo dovoljno ljudstva, opreme i dovoljnu količinu soli“, rekla je gradonačelnica Milovanović.

„Mehanizacija je na broju, ispravna i spremna za zimu. Na raspolaganju imamo osam noževa. Ove godine imamo tri raspšivača soli, jedan više nego prošle sezone, što daje na efikasnosti celokupnim radovima. Smatram da ćemo zadovoljiti potrebe grada i građana. Od prošle godine je ostalo soli 50 tona, oko 20 kubika agregata, u svakom slučaju spremni smo za početak sezone “, rekao je prilikom smotre Keser.

Zadatak zimske službe je da održava lokalne puteve i gradske saobraćajnice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u ukupnoj dužini oko 200 kilometara.

Možda Vam se svidi i