Seoska škola renovirana posle više decenija

Od strane Ozon
0 komentar

Prvi put put posle više decenija đaci u maloj seoskoj školi u Zasavici I imaju kompletnu uređene školske prostorije.

Oko 30 đaka u Zasavici I svaki dan nastavu pohađa u školi kojoj je već odavno istekao rok trajanja, školi čiji krov prokišnjava, zidovi se ljušte, a delovi plafona otpadaju. Radi se o četvorogodišnjoj Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ izgrađenoj sedamdesetih godina kao privremeni objekat od azbestnih ploča. U školskom dvorištu u Zasavici I nalaze se dva objekta, stari objekat škole izgrađen je 1919. godine i već duže vreme je napušten, dok je drugi, noviji objekat izgrađen sedamdesetih godina od azbestnih ploča i u uprkos činjenici da mu je već odavno istekao rok trajanja u njemu se svakodnevno odvijala nastava.

Želja đaka, nastavnika i meštana je bila da se  objekat koji potiče uz 1919. godine kompletno rekonstruiše i sredim, jer je stara škola izgrađena od tvrdog materijala i izuzetno je stabilna i mogli bi da bude takva  da u njoj zaista budu sjajni uslovi za đake i učitelje.

Njihova želja i potreba je uspunjena. Počelo se sa rekonstrukcijom krova, a sada je i renoviranje stare škole gotovo.

Kompletno renoviranje  Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Zasavici I je završeno i škola će uskoro biti spremna za prijem đaka.

U pitanju je rekonstrukcija stare škole, stare više od 100. godina, koja je bila u boljem stanju od objekta koji je decenijama kasnije sagrađen. Radovi su počeli  od sanacije krova, koji su urađeni pre dve godine.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji, osim krova, su obuhvatili kompletnu sanaciju objekta, zamena stolarije, izolacije i kompletnih unutrašnjih instalacija, struje, vode, grejanja, kao i radovi na podovima i kupatilima.

U Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Zasavici I trenutno nastavu pohađa 28 učenika u tri odeljenja.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Preuzimanje tekstova koje je izvorno objavio www.ozon.rs je slobodno, uz obavezno navođenje izvora i linkovanje ka prenetom tekstu. Preuzimanje fotografija i ilustracija je dozvoljeno samo uz izričito odobrenje autora.

Možda Vam se svidi i