ŠEĆER se vratio na police

Od strane Ozon
0 komentar

Trgovinski lanac „Lidl“ u Sremskoj Mitrovici izbacio je danas na police čećer, koji se prodaje po 89,99 dinara po kilogramu.

Nedelja, gužve još uvek nema, kupuje se po kilogram ili dva, ali ima i onih koji pazare i celo pakovanje. U delu ge se prodaje ova slatka namernica čuje se i negodovanje onih koji kupuju po jedno pakovanje, dok čekaju da neki od građana napune kolica. Kako kažu prodavci u ovoj prodavnici, nije samo šećer namernica koja se ovih dana traži u većim količinama. „Ovih dana se ulje kupuje više nego ranije, iako ga ima redovno. Pre neki dan kupac je došao na kasu sa skoro 20 pakovanja ulja“.

Šećera na rafovima mnogih prodavnica nije bilo ni rano jutros – ni u pakovanju od kilogram, a teško se nalazio i u većim pakovanjima, razlog je nedelja i prodaja veća nego inače, kažu trgovci.

U narednim danima snabdevenost tržišta Srbije šećerom će se stabilizovati, jer je sa proizvođačima dogovoreno da isporučuju 400 tona dnevno.

U prodavnicima u Sremskoj Mitrovici, proteklih nekoliko dana čećera je bilo u većini prodavnica, ali se kupovao više nego inače, pa je količina koja stigne brzo i prodata, kažu trgovci.

„Šećer dolazi svaki dan, cena mu je 90 dinara i malo veća je potražnja nego inače“, priča radnica u marketu iz Sremske Mitrovice.

Univerexport u Sremskoj Mitrovici, juče je prodavao šećer, ali i u ovim prodavnicama brzo se prodaju količine koje pristignu. „Ne znam zašto se kupuje toliko šećer, sve što stigne brzo se proda. Očekujemo da će od utorka prodaja šećera biti normalna, jer će ga biti redovno u našim prodavnicama“, priča radnica u ovoj prodavnici.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i