Saslušana osumnjičena za izazivanje nesreće u Rumenki u kojoj je poginuo policajac

Od strane Ozon
0 komentar

Tridesetpetogodišnja D. N, koja se sumnjiči za saobraćajnu nesreću 18. avgusta u Rumenki, a u kojoj je poginuo policajac Božidar Koprivica (36) iz Bačke Palanke, saslušana je u novosadskom tužilaštvu.

Novosadska policija je 19. avgusta podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičene D. N. zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 


U nastavku postupka preduzeće se odgovarajuće istražne radnje, piše Dnevnik.

Tragedija se dogodila prošlog četvrtka oko 16 časova tokom redovne patrolne delatnosti, dok je saobraćajni policajac Božidar Koprivica na motoru, pod rotacijom, izvršavao svoju dužnost. Nakon dojave da jedan vozač ugrožava sebe i druge, Koprivica je krenuo u poteru za njim po Rumenki, a dok se kretao Partizanskom ulicom, koja ima prvenstvo prolaza, iz sporedne ulice je izašlo vozilo „pežo“ kojim je upravljala tridesetpetogodišnja žena i preseklo mu put. Njegov motocikl je udario u suvozačeva vrata, a on je preminuo na licu mesta. Božidarove kolege i dalje tragaju za odbeglim vozačem, a stradali policajac je sahranjen u subotu na groblju u Bačkoj Palanci.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i