Ruma, Inđija, Sremska Mitrovica… Svuda dojave o bombama

Od strane Ozon
0 komentar

U više škola u Sremskoj Mitrovici, kao i u celom sremskom okrugu jutros je stigla dojava o bombi.

Danas je i u Rumu stigla dojava o postavljenoj bombi u sve četiri osnovne škole, a isto se desilo i u školama u Novom Sadu, Inđiji, Staroj Pazovi…  

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović rekla je da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Sremska Mitrovica dobile dojavu o bombama.“ U ranim jutarnjim satima, tačnije u 5:29 minuta sve osnovne škole su dobile dojavu putem emaila da su bombe u školama. Oni su postupili po protokolu Ministarstva prosvete u takvim situacijama, deca ne dolaze u školu, kako u gradskim tako i u područnim odeljenjima, imaju online nastavu. U saradnji smo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, oni su na terenu, rade svoj deo posla. U stalnoj vezi smo sa svim direktorima, danas obilazim sve škole. Za sada je sve pod kontrolom i čekamo izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova“,

Na teritoriji Školske uprave koja obuhvata Južnobački i Sremski okrug, postoji 135 osnovnih škola i sve su dobile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Dojave nisu stizale u srednje škole. Deca i zaposleni trenutno ne mogu da uđu u objekte, jer se čeka kontradiverzioni pregled. Dok ne bude okončan, nastava će biti organizovana online.

Roditelji u Osnovnim školama i u Rumi su od učitelja i nastavnika dobili poruku da ne šalju decu u školu i da će se nastava odvijati onlajn. Roditeljima je ova poruka stigla pola sata pred prepodnevnu nastavu.

Policija na terenu, proveravaju sve dojave. Deca su evakuisana.

Ministarstvo prosvete je objavilo obaveštenje da su u cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

Do okončanja KD pregleda nastava će se odvijati onlajn, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu. Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova.

Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i