RHMZ izdao pet upozorenja: Danas pakleno

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura od 14 do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni.

Vetar slab, promenljivog smera, a na istoku slab i umeren, severozapadni. RHMZ je izdao pet upozorenja, danas i sutra na području Srbije veoma toplo. 

Maksimalna temperatura danas od 34 do 37, a u petak od 36 do 39 stepeni, prvo je upozorenje RHMZ-a. „Od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

U subotu i nedelјu plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24h“, navodi se u drugom upozorenju

U trećem upozorenju, navedeno je da se danas i sutra na području Beograda očekuje veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni, a da se od petka, posle podne do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra. 

„Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 odsto neobezbeđenosti (biološkom minimumu)“, objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ-a. 

Možda Vam se svidi i