Referendumski dan počeo u Sremskoj Mitrovici, prvi sati protiču bez problema

Od strane Ozon
0 komentar

Na teritoriji grada Sremska Mitrovica jutros je na vreme u 7.00 časova otvoreno 57 glasačkih mesta, gde će se građani izjašnjavati na referendumu o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa. Pravo glasa ima 68.911 građanin, a glasačka mesta biće otvorena do 20 časova.

Građani će se na pitanje „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije“ izjašnjavati zaokruživanjem odgovora „da“ ili „ne“. Ne postoji cenzus u pogledu izlaznosti kao uslov da bi referendum uspeo.

Zamenik predsednika izborne komisije u MZ „Sava“,  Božović Rodoljub saopštio je da, prema podacima Komisije, u Mesnoj zajednici „Sava“ ima upisanih 1292 birača. On je rekao da je odziv sugrađana dobar na današnjem glasanju na referendumu.

  • Ovom prilikom bih pozvao sve naše sugrađane da se u što većem broju odazovu i da izvrše glasanje. U prvim satima otvaranja sve je proteklo u najboljem redu, izvršili smo svu potrebnu proceduru. Sve je proteklo u najboljem redu od samog otvaranja u 07:00. časova.

Rok za objavljivanje rezultata referenduma je petak, 21. januar do 20 časova.

Ako građani na referendumu potvrde akt, onda se taj akt smatra usvojenim danom održavanja referenduma.

Nakon toga, Narodna skupština doneće odluku o proglašenju akta o promeni Ustava narednog dana od dana podnošenja konačnog izveštaja o sprovedenom referendumu.

Možda Vam se svidi i